15 Şubat 2011 Salı

ÖZEL PİLAV

                                                                                    
   

BU PİLAVI GÜNAYDIN ET LOKANTASINDA GÖRMÜŞTÜM .EVE GELİP HEMEN DENEDİM.BENİM FAVORİ PİLAVLARIMDANDIR.MİSAFİR İÇİN İDEAL OLUYOR.ASIL TARİFİNDE NOHUTTA VARDI.BEN KOYMUYORUM

3 BARDAK PİRİNÇ ISLATILIR
1 KR BİBER KABUKLARI SOYULARAK KÜP KÜP DOĞRANIR.
1 HAVUÇ RENDE OLUR
1 KASE BEZELYE
250 GR PARÇA ET PİŞİRİLİR ORTA KARAR DİDİKLENİR
TENCEREMİZE 1KASE TYAĞ 3 YK SIVI YAĞ İLE  PİRİNÇLERİ ALALIM İÇİNE KR BİBER VE HAVUÇLARIDA KOYUP KAVURALIM.İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA İÇİNE ETLERİNİ BEZELYESİNİ TUZUNU VE KBİBERİNİ EKLEYELİM 3 BARDAKTA KAYNAR SUYUNU KOYUP ALTI KISIK BİR ŞEKİLDE PİŞİRELİM.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN

Hiç yorum yok: