15 Şubat 2011 Salı

BADEMLİ TAVUKLU PİLAV


PİLAV ÖLÇÜSÜ HEP AYNI 3 BARDAK PİRİNCE 3 BARDAK KAYNAR SU.

TUZSSUZ BADEM KULLANMALIYDIM EVDE YOKTU .
TUZLU BADEMI KAYNAR SUDA BEKLETTIM HEM TUZU ÇIKTI HEM KABUKLARI KOLAYCACIK SOYULDU.

PİRİNÇLERİ EN AZ 1 SAAT SICAK TUZLU SUDA BEKLETELİM.

BADEMLERİ   SÜZÜLEN PİRİNÇLERİ  VE TUZUNUDA EKLEYİP  PİRİNÇLER TANETANE OLANA KADAR KAVURALIM.
KAVRULDUKTAN SONRA AYRI BİR YERDE HAŞLAYIP DİDİKLEDİĞİMİZ 2 TAVUK BUTUNUDA EKLEYELİM 3 BARDAK KAYNAR SUYUNUDA KATALIM ALTINI KISIP PİŞİRELİM.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN

Hiç yorum yok: