15 Şubat 2011 Salı

MANTI

             
2 YUMURTA
1TK TUZ
1 BARDAK SU
4 BARDAK UN-UN ÖLCÜSÜ DEGISEBILIR.UNUNA BAGLI

İÇ :250 GR KIYMA
1 SOĞAN RENDE
TUZ
KBİBER
 HAMUR MALZ.YOĞURLUR SERT BİR HAMUR ELDE EDILIR.HAMUR 2 YE BOLUNUP İNCECİK  ACILIR. KUCUK KARELER KESILIP KARELERE İÇ HARÇ YERLEŞTİRİLİR.4 PARMAK KULLANILARAK KLASIK MANTI ŞEKLİ VERİLİR.UNLANMIŞ TABAK İLE BUZLUĞA ATILIR.MANTILAR DONMAYA YÜZ TUTMUŞKEN KAYNAR SUDA HAŞLANIR SÜZÜLÜR ÜZERİNE BOL YOĞURT VE YAKILMIŞ TYAĞ -NANE- KR BİBER  EKLENİR
AFİYET ŞİFA OLSUNNNN
BEN ÜZERİNE SADECE TYAĞ VE NANE YAKTIM SİZ SALÇADA EKLEYEBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok: