3 BAĞ SEMİZOTU
2 SOĞAN
300 GR KIYMA
5 DİŞ SARIMSAK
2YK. SALÇA
1 KAHVE F. PİRİNÇ
3 YK. SIVIYAĞ
1.5 YK. TUZ
1 TK. KBİBER
YAPILIŞI:
KIYMA SOĞAN VE SARIMSAK YAĞ İLE KAVRULUR.
İÇİNE SALÇASI PİRİNCİ TUZ VE KBİBERİ EKLENİR.
SEMİZOTU SUYUNU SALINCA ÜZERİNİ GEÇMİCEK KADAR SU İLAVE EDİLİR.
DÜDÜKLÜDE 10 KAD PİŞİRİLİR.
SEMİZOTU PİŞTİKTEN SONRA EĞER SUYU FAZLA OLURSA.ALTINI AÇALIM.KAPAĞIDA AÇIK BİR ŞEKİLDE SUYUNU ÇEKTİRTELİM...
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder