MELZEMELER:::::::::::::
- SOSU:
- 1 BARDAK SÜT
- YARIM BARDAK SIVIYAĞ
- 2 YUMURTA-1TANESİNİN SARISINI AYIRIN.
- 3 YUFKA
- İÇ HARCI:
- 5 PATATES
- 1 SOĞAN
- 3 DİŞ SARIMSAK
- 1 KASE B.PEYNİR
- 1 KASE KAŞAR
- 1KASE TYAĞ
- 1TKAŞ.TUZ
- 1Ç.KAŞ.KBİBER
Hazırlanışı
- ÇOK LEZZETLİ KITIR KITIR BİR BÖREK OLUYOR.SANKİ ELDE AÇILMIŞ GİBİ.
- İÇ HARCI HAZIRLAYALIM VE SOĞUMAYA BIRAKLIM.
- SOĞANI VE SARIMSAĞI RENDELEYELİM .TAVADA AZCIK SIVI YAĞ İLE KAVURALIM .
- EZDİĞİMİZ PATATESLERİ,TUZU, TYAĞI,K.BİBERİ VE PEYNİRLERİDE EKLEYELİM .
- İYİCE KARIŞTIRALIM.
- SONRA SOSUMUZU HAZIRLAYALIM.
- 1.YUFKAYI MASAYA SERELİM .HERYERİNE SOSMUZU DÖKELİM.ELEKLE UN ELEYELİM .
- ORTADAN İKİYE KATLAYALIM.YİNE SOSLAYALIM VE ELEKLE UNLAYALIM.UZUN KENARINA PATATESLİ HARCIMIZI KOYALIM.
- KENARLARINI İÇE KIVIRIP SARALIM.DİLİMLEYİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .
- ÇOK FAZLA UN DÖKMEYİN.MUTLAKA ELEKLE ELEYEREK UNUNUZU DÖKÜN.FAZLA UN BÖREĞİN SERTLEŞMESİNE NEDEN OLUR.
- HARCINIZIDA BOLCANA KOYUN .ÇOK GÜZEL OLUYOR..
- 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM .
- AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN.
2 yorum:
unun ölçüsünü verebilirmisiniz
merhaba elekle un ekleyeceğiz.
üzerinde tortu şeklinde kalmaması gerekir o zaman agza topaklanıp gelır..buda hıc hos olmaz. ben cok az elekle eledım...sevgıler:)
Yorum Gönder