15 Şubat 2011 Salı

ŞEFTALİLİ TART



1 KASE TYAĞ
1 YUMURTA
1.5 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN
TÜM MALZEME YOĞURULUR BIR BORCAMA KENARLARI YUKARI ÇIKARTARAK SERİLİR.KABARMAMASI İÇİN TABANINA  ÇATALLA DELİKLER AÇILIR
180 DERECEDE PİŞİRİLİR.


KREMASI:2 SU BARDAĞI SÜT
1YUMURTA SARISI
2.5 YK.UN
2.5 YK ŞEKER BU MALZ.MUHALLABİSİ PİŞİRLİR.
SOĞUYAN TART HAMURUNUN İÇİNE KREMAMIZ KOYULUR ÜZERİNE ŞEFTALİ DİLİMLERİ HİNDİSTANCEVİZİ   VE FINDIKLA SÜSLEME YAPILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUNNN.............

Hiç yorum yok: