15 Şubat 2011 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF


500 LT SÜT
200 GR TYAĞ
5YK SIVIYAĞ
YARIM BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK UN İLE MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM.

2 BARDAK TEL KADAYIF
2YK ŞEKER
1 KASE KIRIK CEVİZ
TÜM MALZEMEYİ KAVURALIM.
KISIK ATEŞTE YAPALIM KI YAKMAYALIM.
BEN KADAYIFI KURUTMADIM CUNKU HAZIR PAKETLERDEKI KIRIK KADAYIFLARDAN ALDIM.
EGER YUFKACIDAN ALDIYSANIZ KADAYIFI EN AZ 2 SAAT KURU BIR TEPSİDE BEKLETİNKİ KADAYIFLAR KURUSUN .
KURUDUKTAN SONRADA ELLE UFALAYIN .

İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KABA KOYABİLİRSİNİZ.BEN DİKDÖRTGEN KEK KALIBINDA YAPTIM.

KABINIZIN EN ALTINA KAVRULMUŞ KADAYIFLARIN YARISINI SERİN ,ÜZERİNE ILINMIŞ MUHALLEBİYİ DÖKÜN .
MUHALLEBİ KABUK BAĞLAYINCA ÜST KATADA KADAYIFLARI EKLEYİN.
2 SAAT BUZDOLABINDA SOĞUTUP TERS CEVİRİP SERVİS YAPIN .
.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN
    
BUNLARDA KUPTA SUNUM ŞEKİLLERİ::::::::::::::





Hiç yorum yok: