12 Şubat 2011 Cumartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREK

ISPANAKLI GÜL BÖREK - 1 ISPANAKLI GÜL BÖREK - 2 ISPANAKLI GÜL BÖREK - 3
 
Hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 40 dakika
Kaç Kişilik 10

Malzemeler

  • 3 YUFKA
  •  
  • 3 BÜYÜK DİLİM B.PEYNİR
  • 1 KASE RENDE KAŞAR
  • 1 KG ISPANAK
  • 1 SOĞAN RENDE
  • 3YK YAĞ
  •  
  • SOS:
  • 1 BARDAK SÜT
  • YARIM BARDAK SIVI YAĞ
  • 2 YUMURTA-1 SARI ÜZERİNE-

Hazırlanışı

  • İÇ HARCI:
  • SOĞANI 3YK YAĞ İLE KAVURALIM ,ISPANAKLARIMIZIDA EKLEYELİM .15 DAK KAVURALIM .TUZ K.BİBER EKLEYEİM .
  • SOSUMUZ SOĞUYUNCA İÇİNE 3DİLİM EZİLMİŞ B.PEYNİR VE 1 KASE KAŞAR EKLEYEİM .
  •  
  •  
  • YUFKAMIZI SERELİM .ÜZERİNE HARCIMIZI DÖKELİM .SİGARA BÖREĞİ SARACAK GİBİ KESELİM .TOPLAMDA 8 ÜÇGEN ELDE EDELİM .
  • HARCI KOYALIM SIKI BİR RULO SARALIM VE RULOYUDA KENDİ ETRAFINDA DOLANDIRIP GÜL ŞEKLİ VERELİM .
  • ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM .
BEN BİR KAÇ TANESİNİ ÇOCUKLARA SADE PEYNİRLİ DÜZ RULO OLARAK BIRAKTIM .ONLARDA ÇOK GÜZEL OLDULAR.
  •  
  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN

Hiç yorum yok: