15 Şubat 2011 Salı

EL AÇMASI BÖREK

BİRAZ ZAHMETLİ OLUYOR AMA TALAŞ BÖREĞİ GİBİ TEL TEL AĞIZDA DAĞILIYOR:

İÇİ:1 YUMURTA AKI(SARISI ÜZERİNE)
B.PEYNİR
YARIM DEMET MAYDANOZ


3 KASE UN
2 YK YOĞURT
1.5 YK SİRKE
1 TK TUZ
125 GR TYAĞ
GEREK OLURSA ALDIĞI KADAR SU
TÜM MALZ İLE BİR HAMUR TUTALIM .HAMURUMUZU 20 PARÇAYA AYIRALIM BU 20 PARÇAYIDA 2 TAKIM YAPALIM 10   10
1. TAKIMI TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇALIM VE HER KATIN ARASINA FIRÇA İLE SIVIYAĞ VE UN ELEĞİ İLE MISIR NİŞSATASI SERPELİM BU ŞEKİLDE 10 KATI AÇALIM KENARA KALDIRALIM.
2.TAKIMADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM KAT KAT AÇALIM VE HER YAPRAĞIN ARASINA YAĞ VE M.NİŞASTASI SERPELİM .

BU 2 TAKIMIMIZI 1 GECE ÜZERİ ÖRTÜLÜ BEKLETELİM -VAKİT YOKSA EN AZ 2 SAAT -
SABAH SIRAYLA TAKIMLARIMIZI İNCECİK AÇALIM .BU İŞLEMDE M.NİŞASTASI BAŞ KAHRAMANIMIZ.YUFKA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILAN HAMURUMUZUN İÇİNE HARCINI KOYALIM .HER TARAFINA EŞİT OLARAK YAYALIM .RULO YAPIPI SARALIM VE BORCAMIN ORTA KISMINA YERLEŞTİRELİM .

2.TAKIMADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .VE BORCAMA   SARMALIN KALANINDAN SARMAYA DEVAM EDELİM .ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP Ç.OTU DÖKÜP FIRINA VERELİM .

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNN

Hiç yorum yok: