15 Şubat 2011 Salı

DEGİZE TARİFİ-KARYOKA



MALZEMELER:

500 GR KESTANE
1 PAKET KREMA-KÜÇÜK PAKETLERDEN-
1 PAKET KALİTELİ ÇİKOLATA-80 GR-
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA-80 GR-


YAPILIŞI:
1 PAKET KREMAYI OCAKTA ISITIN .

ISINAN KREMAYA 1 PAKET ÇİKOLATAYI KIRIN VE KAŞIK YARDIMIYLA ERİTİN .

İÇİNE PÜRE HALİNE GETİRDİĞİNİZ KESTANELERİDE EKLEYİN.

İYİCE KARIŞTIRIN .

BUZDOLABINA KALDIRIN .1 SAAT BEKLETİN.

1 SAAT SONUNDA DONAN HARCIMIZI ELİMİZLE YUVARLAKLAR YAPIP KENARA AYIRALIM.

TÜM YUVARLAKLAR BİTİNCE YİNE DOLABA KALDIRALIM ,30 DAK SONRA BENMARİDE ÇİKOLATA ERİTELİM VE DEGİZELERİMİZİ ÇİKOLATAYA ARDINDANDA ANTEPFISTIK RENDESİNE BATIRALIM.

ENFESSSS DEGİZELER HAZIR.
KAHVEDÜNYASINA GİTMEYE GEREK KALMADI:)
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNNN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeynap Hanim ellerinize sağlık. Tarifleriniz kolay anlaşılır yazılmış.
Ben 1987'de aldığım Gönül Candaş'ın Bereketli olsun kitabını hala kullanırım. O da tariflerde küçük paket margarin vs. diye bahseder. Kitap yazıldığinda 125gr.lik Sana paketleri vardi. Simdi ise 250 veya 500gr liklar var. Yani paketlerde zamanla cok degisiklik olabiliyor. Size tavsiyem tariflerim uzun soluklu olsun diyorsaniz üşenmeyin paketlerin gramlarini veya litrelerini belirtin. NOT: Airfry tarifleriniz de cok güzel görünüyor. Deneyecegim.

marifet ellerimizde dedi ki...

ÇOK İNCESİNİZ ...TAVSİYENİZE AYNEN UYACAĞIM...SEVGİLER SELAMLAR:))))))))