28 Aralık 2013 Cumartesi

ET SOTE VE PİLAV



 HERKESE MERHABA.....

ET SOTE:::::::
1 KG PARÇA ET DÜDÜKLÜDE 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
ETLERİMİZ YUMUŞAYIP YENECEK KIVAMA GELİNCE AYRI BİR TAVAYA::::::::
1 SOĞAN
2 YEŞİL BİBER
5 Y.KAŞIĞI ZYAĞ
KOYUP KAVURALIM...

KAVRULAN SOĞANLARA İKİ DOMATES RENDE EKLEYELİM.

 ETLERİDE  KOYALIM 20 DAKİKA TÜM LEZZET ÖZDEŞLEŞENE KADAR PİŞİRELİM.

İÇİNE KEKİK ,TUZ VE KARABİBER EKLEYİP  PİLAV  EŞLİĞİNDE SUNALIM:)))))))))

 
 PİLAVIMIZ:::::
3 SU BARDAĞI PİRİNCİ EN AZ 1 SAAT SICAK SUDA BEKLETELİM...,

3 SU BARDAĞI PİRİNCİ 200 GR T.YAĞ VE 3 T.KAŞIĞI SIVIYAĞ OLAN TENCEREDE PİRİNÇLER TIKIRTIKIR OLANA KADAR KAVURURUZ.

 KAVURMA İŞLEMİNE BAŞLARKEN TUZU İLAVE EDERSENİZ PİRİNÇLER KIRILMAZ.

 KAVRULAN PİRİNÇLERE 4 SU BARDAĞI KAYNAR ET SUYU İLAVE EDİP ALTINI EN KISIĞA GETİRELİM.

YANINDADAAAAA VİŞNE HOŞAFI::::::::::))))))))))))

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN......................

4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok severiz et soteyi eline saglik canim.

meri dedi ki...

Allah bereket versin et pilav hoşaf ellerine sağlık arkadaşım

marifet ellerimizde dedi ki...

Tesekkurederim arkadaslar....sevgiler

CANBOGAZDAN dedi ki...

iyi seneler :) Şeyda