21 Ocak 2013 Pazartesi

ETLİ HAVUÇLU PİLAV





HERKESE MERHABALAR....EN SEVDİĞİM GÜN OLAN PAZARTESİ....EN SEVDİĞİM TARİFLERDEN BİRİYLE DAHA KARŞINIZDAYIM:)))))))))))))))

BİZ ÇOK SIK YAPARIZ EVDE BU PİLAVI ÇOCUKLAR BÖYLE ETLİ KARIŞIK PİLAVLARDAN ÇOK HOŞLANIYORLAR......
 
 
 
GELELİM MALZEMELERE::::::::::::

2 BARDAK PİRİNCİ SICAK SUYLA ISLATALIM.


2 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA;
TENCEREYE 200 GR TYAĞ,3 YKAŞ. SIVIYAĞ KOYALIM.

ERİYEN YAĞIMIZA:

-1  HAVUÇ(KABUĞU SOYULMUŞ VE DİLİMLENMİŞ)
-250 GR ÖNCEDEN DÜDÜKLÜDE PİŞEN ETİMİZ.
-2 BARDAK YIKANMIŞ VE İYİCE KURUMUŞ PİRİNCİMİZ.

PİRİNÇLER TANE TANE OLANA KADAR KAVURALIM.

ÜZERİNE 2.5 BARDAK KAYNAR SU EKLEYELİM(1 BARDAK ETSUYU+1.5 BARDAK NORMAL SU)

1.5 TATLI KAŞIĞI TUZ VE 1 ÇAYKAŞIĞI KARABİBERDE EKLEYİP,ALTI ENKISIKTA PİŞİRELİM........


AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNN:)))))))))))))))))


 








Hiç yorum yok: