21 Kasım 2012 Çarşamba

PATLICANLI PİLAV TARİFİ


3 BARDAK PİRİNCİ KAYNAR SUDA EN AZ 1 SAAT BEKLETİYORUZ.

250 GR KUŞBAŞI ETİ DÜDÜKLÜDE PİŞİRİYORUZ.


2 PATLICAN VE 1 HAVUCU İNCE İNCE DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ.
TENCEREMİZE 1 SOĞAN ,1 PAKET ÇAMFISTIĞI ,Z.YAĞ VE TYAĞ KOYUP KAVURUYORUZ.
SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE PİRİNÇLERİMİZİ EKLİYORUZ.
PİRİNÇLER TANE TANE OLANA KADAR KAVURUP
İÇİNE:
ETİMİZİ-KIZARMIŞ PATLICANI , HAVUÇLARIMIZI ,TUZUMUZU VE K.BİBERİMİZİ EKLİYORUZ.
3 BARDAK KAYNAR SUYUDA İLAVE EDİP ALTI KISIK OLARAK PİŞİRİYORUZ.

SERVİS YAPILICAK KALIBIMIZA 2 PATLICANI ALACALI SOYUP KIZARTIP SEREREK MANTO ELDE EDİYORUZ.
MANTOLANMIŞ KALIBIMIZA PİLAVIMIZI EKLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN

6 yorum:

www.hayalsepeti.blogspot.com dedi ki...

gerçekten çok lezzetli görünüyor. Patlıcanı tek başına çok severim, böyle de deneyecegim..

neslice tarifler dedi ki...

Hey maşşallah!! Hem pilav, hem kavurma, hem de patlıcan.. Daha ne olsun..

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımmm:)))
sevgiler..

kamilece dedi ki...

hmmm ellerine sağlık denemek lazım mutlaka afiyet olsun:)

marifet ellerimizde dedi ki...

TEŞEKKÜRLER KIZLAR.))))))AFİYET ŞİFALARRR OLSUN.)))))))