14 Mayıs 2012 Pazartesi

KAVRULMUŞ UN İLE MISIR EKMEĞİ TARİFİ




5 SU BARDAĞI KAVRULMUŞ MISIR UNU
1 TK. TUZ
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 YK KARBONAT
SICAK SU(COK KAYNAR OLMASIN)




 bunlarda tavada yaptıklarım....hımmm enfes oluyor bunlar...
tavayı kızdırıp biraz döküyorum.arkalı önlü pişiriyorum...

YAPILIŞI:
MALZEMELER KABA ALINIR .ÜZERİNE ÇOK KAYNAR OLMAYAN SICAK ILIK KIVAMDAKİ SU EKLENİR.KARIŞIM SULU OLMALIDIR .MESELA KREP KIVAMI İDEALDİR.
FIRIN TEPSISINE DÖKÜLÜR.230 DERECEDE 30 DAK. PİŞİRİLİR
AFİYET ŞİFA OLSUNNN..........
             

4 yorum:

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık fırsat bulunca deniyeceğim inş.. Sevgiler..

ehlikeyfchef dedi ki...

mısırununun bulur bulgur dağılan halini çok seviyorum annem kek'de kullanırdı mısırununu,severek yerdik,kahvaltı için değişik olur yapmak lazım:)ellerine sağlık,sevgilerimle.

anne eli gibi dedi ki...

mısır ekmeğine bayılırım ama kavrulmuş unla hiç denemedim,sanırım hazır kavrulmuş olanalardan kullandın,ellerine sağlık tatlım...

marifet ellerimizde dedi ki...

sevgılı öznur ehlikeyf ve anneeli tesekkur ederım...ziyaret ve yorumlar için....

anneeli canım bize rizeden kavrulmuş un geliyor....mis gibi kokuyor,onunla yaptım:)