Malzemeler
- 4 BARDAK SU
- 3YK NİŞASTA
- 1 BARDAK ŞEKER
- 1 PORTAKALIN KABUĞUNUN RENDESİ.
- 1 BÜYÜK KUPA SIKMA PORTAKAL SUYU
Hazırlanışı
- BEN ÇOK SEVDİM BU PELTELİ TABİİ MANDALİNALI PELTEYİ TEK GEÇERİM:)))))))
- PORTAKAL SUYU HARİÇ TÜM MALZ. KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM .HAFİF KATILAŞINCA İÇİNE HALİS PORTAKAL SUYUNUDA EKLEYELİM 5 DAKİKA OCAKTA TUTUP KAPATALIM .
- PELTENİN SULU GÖRÜNTÜSÜ SİZİ YANILTMASI SOĞUYUNCA EPEYİ KATILAŞIYOR.
- PELTENİN KIVAMI AKICI AMA HAFİF KATI OLMALI
- AFİYET ŞİFA
tatlandırıcılı olanın nişasta ölçüsü daha fazla çünkü şeker gibi bağlayıcı olmuyor tatlandırıcılar:)
sevgiler....
6 yorum:
hiç denemedim mandalinalı da çok değişik geldi kulağıma denemeli ... ellerine sağlık
Ohhh soğuk soğuk nasıl güzel olur ama :))
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
En kısa zamanda deneyeceğim bakalım benim çok yemek seçen çocuklarım yiyeceklermi ah ah çok dertliyim bu konuda bi bilsen...
minecim ben mandalinalıya bayılıyorum .ayy nasıl güzel oluyor anlatamam tarifi blogumda var.zaten aynısı:)
hayetcafe tesekkurler canım:)
nilerk benimkiler mandalinalısını sevmıştı ama sen çilekli yaparsan kesin severler.çünkü çilekli pelteye hiç bir çocuk hayır diyemez:)jöle gibi oluyor:)
severek yediğim ama yapmadığım bu pelteyi sayende bugün deneyeceğim eline sağlık canım...
afiyet olsun gülcüm:))))))
Yorum Gönder