6 Mayıs 2011 Cuma

PATLICANLI KEBAP-BELİ KIRIK



BU YEMEĞİ İLK EVLENDİĞİM ZAMAN KAYINVAİLDEMDE GÖRMÜŞTÜM....
ŞİMDİ SİZLERE SUNMAK İSTERİM:)

PATLICANLARI YIKAYALIM .DIŞ KABUĞUNU SOYMADAN 1 SAAT TUZLU SUDA BEKLETELİM .
PATLICANLARI SÜZÜP TAM DİBE VURMADAN 2 PARMAK ARALIKLARLA KESELİM .HATTA ÇOK AZ KESİN ,KÖFTELERİ KOYARKEN AÇILIYOR.
İLK KÖFTEYİ EN ORTADAKİ KESİĞE DOLDURUN.
TÜM PATLICANLAR DOLDURULDUKTAN SONRA .KIZGIN YAĞDA İKİ TARAFINIDA KIZARTIP-ÇOK AZ KIZARTSANIZ OLUR-
TENCEREMİZE ALALIM .
ÜZERİNE SALÇALI SOSUMUZU YAPALIM.SALÇALI SOSUMUZA 1TK TUZ VE 1TK KBİBER EKLEYELİM .EKSTRA YAĞ KOYMUYORUM ZATEN HAFİF KIZARTIYORUZ.

ARASINA KÖFTELER:
500 GR KIYMA
3 DİLİM EKMEK
1 YUMURTA
1TK TUZ
1TK K.BİBER
1Ç.KAŞ.KEKİK
1Ç.KAŞ.KİMYON
YARIM DEMET MAYDANOZ


4 yorum:

memolininannesi dedi ki...

hmm resmen ocakbası zıyafetı gıbı....
elınıze saglık...
çok guzel gozukuyor...

Unknown dedi ki...

bende yaparım ve çok severim çok lezzetli oluyor gerçekten ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

bende yaparım ve çok severim çok lezzetli oluyor gerçekten ellerinize sağlık

marifet ellerimizde dedi ki...

tesekkurler memolının annesı ve sezo:)
ben cok sık yapmıyorum .bıraz ufrastırıyor.zaten patlıcan hıc yemem ...evdekılere yaptım:)