4 Mayıs 2011 Çarşamba

KATKAT AÇMA BÖREK

BU BÖREĞİM KLASİK ELDE AÇMA BÖREĞİN KATMER KATMER OLANI ,RULO BÖREK...
AĞIZDA UFALANAN BİR BÖREK OLUYOR.TAVSİYE EDERİM .


3 KASE UN
2 YKAŞ. YOĞURT
2 YK SİRKE
1TKAŞ. TUZ
125 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.

TÜM MALZ. YOĞURALIM .SERT BİR HAMUR ELDE EDELİM .
HAMURUMUZU İKİYE BİLELİM .HER HAMURUDA  ONARLIK AYIRALIM .
TOPLAMDA ELİMDE 20 BEZE OLSUN.
İLK ONLARLIK GRUBU TATLI TABAĞI KADAR AÇALIM .
HER KATIN ARASINA ÇOK BOL ERİMİŞ TYAĞ SÜRELİM .
SON KATIDA AÇIP ÜZERİNE KOYALIM ANCAK YAĞLAMAYALIM VE B. DOLABINA KALDIRIP YAĞI DONAN KADAR BEKLETELİM .

İKİNCİ ONARLIK GRUBUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
YAĞI DONAN HAMURUMUZU ALAIM VE ÇOK İNCE OLAMAYCAK ŞEKİLDE AÇALIM .
SİGARA BÖREĞİ TARZINDA  KESELİM MALZ. EKLEYELELİM .
RULO SARALIM .
ÜZERİLERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM VE 180 DERECEDE PİŞİRELİM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN

Hiç yorum yok: