ZEYTİNLİ GEVREK
Hazırlama Zamanı dakika
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler
- 1 BARDAK NİŞASTA
- 2YK SİRKE
- 250 GR TYAĞ
- 2 YUMURTA
- 1 Ç.KAŞ.TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
Hazırlanışı
- TÜM MALZEMELERLE HAMURUMUZU YOĞURALIM .
-
- HAMURUMUZU ORTA KALINLIKTA AÇALIM .HERYERİNE EŞİT MİKTARDA ZEYTİNEZMESİ SÜRELİM .
- HAMURU İKİYE KATLAYALIM .ENLEMESİNE ORTA İNCELİKTE ŞERİTLER KESELİM VE ELİMİZLE ÇEVİRE ÇEVİRE SPİRAL BİR ŞELİK VERELİM .BU ŞEKİL HEM ÇOK ŞIK DURUYOR HEMDE FORMUNU HİÇ KAYBETMİYOR.
-
- BEN ARTAN HAMURLA FARKLI ŞEKİLLER ÇIKARTTIM.
- YALNIZ TUZUNU AZ KOYDUM SEBEBİ Z.EZMESİNİNDE KENDİNDEN BAHARATLI VE TUZLU OLMASIYDI .
- 1ÇKAŞIĞI EKLEDİĞİM İÇİN SADE OLANLAR OLDUKÇA TUZSSUZDULAR.EĞER SADE YAPACAKSANIZ TUZ ORANINI ARTTIRABİLİRSİNİZ.Z. EZMELİ YAPACAKSANIZ TUZ ORANI YETERLİ .
- GEVREK VE LEZZETLİ OLUYOR:))))))
-
- AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder