19 Şubat 2011 Cumartesi

TATLILARDAKİ KATKI MADDELERİ VE FRUKTOZ TEHLİKESİ!!!!!!!!!!!!!!!

HABERTÜRK'ten Şükran Özçakmak'ın başlattığı "Nişasta bazlı şeker" dosyası Gazete HABERTÜRK, HABERTÜRK TV ve HABERTURK.COM'da tüm yönleriyle masaya yatırılıp irdelenirken, konu Türkiye'nin de gündemine taşınmış oldu.
İşte nişasta bazlı şeker dosyası:
Şükran ÖZÇAKMAK / HT GAZETE
sozcakmak@htgazete.com.tr

Üç tehlikeli beyaz olarak bilinen ‘un, şeker ve tuz’un insan sağlığına etkisi tartışılırken, daha az maliyetle elde edilen ve gazozdan çikolataya pek çok üründe kullanılan nişasta bazlı şeker (NBŞ), bazı AB ülkelerinde yasaklandı. Türkiye, dünyanın en büyük 4. şeker pancarı üreticisiyken, ton başına 250-300 dolar daha ucuz olan “mısır şurubu” üretmek için sadece 2010’da 500 bin ton mısır ithal etti. Ancak içeriğinde fruktoz olan mısır şurubu ile yapılan gıdalar, doktorlara göre kronik hastalıkları salgına
Tokluk hissi vermeyen ve kanserden kalp hastalıklarına ve karaciğer yetmezliğine kadar birçok kronik hastalığa yol açtığı ileri sürülen nişasta bazlı şeker (NBŞ), Fransa, Hollanda ve İngiltere’de yasaklandı. Bağımsız bilim adamlarının, “Mısırdan elde edilen NBŞ’de yüksek oranda fruktoz (meyve şekeri) var. Fruktoz, tokluk hissi uyandırmaz aksine yedikçe yedirir. Kronik hastalıklar salgına dönüşmeden önlem alınmalı” dediği NBŞ için Türkiye bir cennet durumunda.
GAZLI İÇECEKLER UYUŞTURUCU GİBİ Gazlı içeceklerin en görünür zararı şişmanlık. Çünkü çok miktarda hızlı emilen şeker içeriyorlar. Bu nedenle diğer uyuşturucular gibi bağımlılık yapıyor ve haz duygusuyla birlikte vücuda zarar veriyor. Son yıllarda normal şeker yerine çok daha ucuz olan mısır şurubu (fruktoz) kullanılıyor ki şişmanlık salgınının en önemli etkeni bu tip şekerler. Mısır şurubu şişmanlık, hipertansiyon, şeker hastalığı, gut, karaciğer sirozu ve depresyon gibi hastalıkların ana nedeni.”
DAHA UCUZ KOLA, DAHA ÇOK NBŞ
Üç büyük kola üreticisi (Coca-Cola, Pepsi-Cola ve Cola Turka), içeceklerini tatlandırmak için pancar şekeri yerine, ton başına 250-300 dolar daha ucuz olan “mısır şurubu” kullanmayı tercih ediyor. NBŞ üreten 5 firma arasında yer alan Ülker, piyasanın en büyük şirketi olan Cargill’a ortak ve neredeyse tekel konumunda. Ülker aynı zamanda NBŞ’yi en çok kullanan gıda üreticisi olduğu için de bu üretimden en çok kâr eden firma konumunda. Üstelik Ülker daha önce Bakanlar Kurulu’nun üretim kotasını aşmayı da başarmıştı.


DAHA DETAY BİLGİ VE VİDEOLAR HABERTÜRK'ÜN KENDİ SİTESİNDE.LÜTFEN GİRİP İNCELEYİN.http://www.haberturk.com/saglik/haber/596475-tatlidaki-tatsiz-tehlike

SEVGİLİ ANNELER NE KADAR İYİ YAPIYORUZ.KENDİ ELLERİMİZLE..TERTEMİZ....GÜVENDİĞİMİZ MARKALARLA YAVRULARIMIZA DOĞAL OLANI YEDİRİYORUZ....HEPİNİZİN ELLERİNE SAĞLIK:)))))))))

2 yorum:

Narince dedi ki...

Evet umarım bunca baskı bir sonuç doğurur, biz de rahatlarız yavrularımız için.

marifet ellerimizde dedi ki...

SEVGİLİ NARİNCE SABAH GAZETEDE OKUDUM RTUK YASAK GETIRMIŞ ARTIK :TATLI,TUZLU,GAZLI İÇECEK VS ..ÇOCUKLARA ZARAR VEREN GIDALARIN REKLAMLARINA SANSÜR KOYMUŞ +18 ADI ALTINDA GECE 23 00 DAN SONRA YAYINLANACAKMIŞ...