15 Şubat 2011 Salı

EV YAPIMI YOĞURT


5 LT SÜTÜ İYİCE KAYNATIYORUM HATTA BEN 3 KEZ KABARTIP  İNDİRİYORUM(KÖY SÜTÜ ALIYORUM)
SÜT ILININCA SERÇE PARMAĞINIZI  SÜTE SOKUN PARMAĞINIZ  DAYANACAK KIVAMDA İSE TAMAMDIR.
İÇİNE 1 YK. YOĞURT EKLEYİN VE ÇOK İYİ KARIŞTIRIN.KAPAĞINI KAPATIP ÜZERİNİ BİR ÖRTÜ İLE SARIP 3 SAAT MAYALANDIRIN.3 SAATTEN FAZLA TUTARSANIZ YOĞURDUNUZ EKŞİ OLUR.
YOĞURDU AÇIN .KAPAĞI AÇIK OLARAK BUZDOLABINA YERLEŞTİRİN 2 SAAT SONRA KIVAMLI YOĞURDUNUZ HAZIR.
EĞER YOĞURDUNUZ 3 SAAT SONUDA HALA SULU KIVAMDA İSE BİR BORCAMA KAYNAR SU KOYUP TENCEREYİ OTURTUN VE 15 DAK. DAHA BEKLETİN .

Hiç yorum yok: