15 Şubat 2011 Salı

ENGİNAR ÇORBASI


EŞİM ENGİNAR SEVMEZ VE YEMEZ ANCAK BU ÇORBAYI İÇİYOR ÇÜNKÜ ENGİNAR OLDUĞU ÇOK ANLAŞILMIYOR.TAVSİYE EDERİM ÇOK SAĞLIKLI VE DAVET MENÜLERİNİZE YAKIŞICAK KADAR HOŞ:
6 ENGİNAR
250 GR KUŞBAŞI
2 SOĞAN
3YK UN
1 LİMON
1 YUMURTA
1 BARDAK SÜT
5YK SIVIYAĞ
1PARÇA TYAĞ

YAPILIŞI:
6 ENGİNARI ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLE DÜDÜKLÜDE 10 DAK.PİŞİRELİM ÇIRPIP KLASİK TEL SÜZGEÇTEN GEÇİRELİM.---BU BİR ÖNLEM .BAZI ENGİNARLAR KILÇIKLI OLABİLİYOR VE AĞZA GELDİĞİNDE ÇORBAINIZIN TÜM GÜZELLİĞİNİ MAHVEDİYOR--
ÇIRPILAN ENGİNAR ÇORBASINA ETİMİZİ SIVIYAĞI VE SOĞANLARIMIZI EKLEYELİM .TUZUNUDA KOYUP 15 DAKİKA PİŞİRELİM  VE BLENDRDAN GEÇİRELİM .İÇİNE AYRI BİR KAPTA TERBİYESİNİ YAPALIM:
1 YUMURTA
2 KEPÇE ÇORBA
1 BARDAK SÜT
1 LİMON SUYU-LİMON BÜYÜKSE YARIM LİMON SUSYU KOYUN-
GÜZELCE ÇIRPALIM VE ÇORBAMIZA EKLEYELİM .KAYNATIP İÇİNE 1 BÜTÜN TYAĞ EKLEYELİM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNN

Hiç yorum yok: