15 Şubat 2011 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI

DÜĞÜN ÇORBASI



GECEDEN 1 BARDAK  YARMA HAŞLANIR VE SUDA BEKLETILIR
DÜDÜKLÜDE 300 GR KUŞBAŞI ET HAŞLANIR VE DİDİKLENİR .
YARMA VE DİDKLENMİŞ ET BERABER  PİŞİRİLİR.PİŞEN ÇORBAYA TERBİYESİ EKLENİR
TERBİYE:
ÇORBADAN 1 KEPÇE
1 BARDAK SOGUK SÜT
3 YK.UN
1 YUMURTA
BERABERCE ÇIRPILIR.SIRALAMA ÖNEMLİDİR ÇÜNKÜ SICAK ÇORBA YUMURTAYI KESTİRİR O YUZDENDE İÇİNE 1 BARDAK SOĞUK SÜT EKLERİZ.
TERBİYE ÇORBAYA YAVAŞCA AKTARILIR İÇİNE KBİBER EKLENİR  BERABER 1 TAŞIM KAYNATILIR.ÜZERİNE T.YAĞ YAKILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUNN........

Hiç yorum yok: