15 Şubat 2011 Salı

ÇİLEK REÇELİ


GECEDEN ÇİLEKLER ŞEKERE YATIRILIR.
SABAHA SULANAN ÇİLEKLER PİŞİRİLİR.
PİŞERKEN ÜZERİNDE OLUŞAN KÖPÜKLERİ(KEPLERİ)MUTLAKA ALINMALIDIR.
REÇEL İYİCE PİŞİP SUYU AZALINCA İÇİNE 1 LİMONUN SUYU EKLENİR.
1 TAŞIM DAHA KAYNATILIP KAPATILIR.







AFİYET ŞİFA OLSUN
ŞEFTALİ-PORTAKAL-KAYISI-İNCİR REÇELİ İÇİNDE ÖLÇÜ AYNIDIR.









BEN HEP BİREBİR ÖLÇÜ KULLANIRIM.
1KG İNCİRSE 1 KG ŞEKER KOYARIM.HERZAMANDA GÜZEL OLUR.
BİRDE REÇELDE ACELECİ OLMAMAK LAZIM.
UZUN UZUN PİŞİRMEK ,KIVAMINI KOYALAŞTIRMAK LAZIM.

BU REÇELİMİDE 3 KG ÇİLEK VE 3 KG ŞEKERLE YAPTIM.

Hiç yorum yok: