14 Aralık 2010 Salı

TÜRK USULÜ TİRAMİSU







KEKİ:
4 YUMURTA
4KFİN. ŞEKER
4KFİN. UN
2YK SIVIYAĞ
3YK SU
1KABART.TOZU
2YK KAKAO

MUHALLEBİSİ:

3 KFİNCANI UN
3KFİN. ŞEKER
1LT SÜT İLE MUHALLEBİSİ PİŞİRİLİR.MUHALLEBİ ILININCA İÇİNE 1 BÜYÜK PAKET LABNE KOYULUP 5 DAK ÇIRPILIR.






 AYRI BİR KUPANIN İÇİNDE 1 YK ŞEKER 3YK NESCAFE KAYNAR SU İLE YAPILIP, KEKİMİZİN ÜZERİ İYİCE ISLATILIR.

ARDINDAN MUHALLEBİMİZ SERİLİR VE KEKİN 2. KATI KAPATILIP YİNE NESCAFE İLE ISLATILIR.

YİNE MUHALLEBİ BOLCA DÖKÜLÜR .

ÜZERİNE KAKAO SERPİLİP SERVİS YAPILIR.


BEN KEDİDİLİ İLE OLAN TİRAMİSULARDANSA KEK İLE OLANINI TERCİH EDİYORUM .EE TÜRKLERİN BULUŞU NEDE OLSA ....İTALYANLAR MASCARPONE VE SAVOYER TÜRKLER LABNE VE KEK:)
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNN

Hiç yorum yok: