7 Nisan 2015 Salı

AYŞE VE MUHAMMETİMİN DOĞUM GÜNÜ....



 Bismillahirrahmanirrahim
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel mürselin
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyiden nebiyyin
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyides sadikiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyider rakiiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyides sacidiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel kaidiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel kaimiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel musalliyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidez zakiriyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyideş şahidiyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel evveliyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya seyyidel ahiriyn
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya Rasulallah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya Nebiyyallah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya Habiballah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya men Ekramehullah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya men Azzemehullah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya men Şerrefehullah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya men ezherehullah
Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin aleyke ya menih terahullah



 PANDİSPANYAM::::::::::


BÜTÜN KALIPLARDA RAHATLIKLA KULLANIN ASLA SİZİ PİŞMAN ETMEYECEK
GARANTİLİ BİR TARİF:::::::::::::::

6YUMURTA
1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
6 KAH. FİNCANI ŞEKER
6KAH. FİNCANI UN
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET KABATMATOZU

ŞEKER VE YUMURTALARI İYİCE ÇIRPALIM VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYELİM.

180 DERECEDE PİŞİRELİM.

PİŞEN KEKİMİZİ PASTA FORMUNA GETİRİKEN MUHAKKAK SÜTLE ISLATALIM!!!!!!!!!!!!

KREMASI:::::::::::
ARTIK BUDA BENİM KLASİKLEŞEN KREMAM::::::::::::::

1.5LT SÜT
1 KASE TYAĞ
1.5BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK NİŞASTA
1 BARDAK UN

PİŞİRDİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM.
ILININCA İÇİNE 1 PK KREMŞANTİ KOYUP 5 DAKİKA ÇIRPALIM.

*BEN 2 PANDİSPANYA PİŞİRİYORUM.TOPLAM 4 KAT PASTA OLUYOR VE RAHATLIKLA 40 KİŞİYE YETİYOR.

*PASTAMIZI ŞEKER HAMURU İLE KAPLAMADAN ÖNCE MUTLAKA GANAJ YAPMAK ZORUNDAYIZ.
*GANAJ YAPMAZ KREMŞANTİ VS BİR MADDE İLE KAPLARSANIZ ŞEKER HAMURU ZAMANLA ERİR ..BÜTÜN EMEĞİNİZ ZİYAN OLUR...

GANAJ::::::::::
200ML KREMA
400 GR ÇİKOLATA
1YKAŞ. TYAĞ

200 ML KREMAYI ISITALIM İÇİNE ÇİKOLATALARIMIZI VE TYAĞ EKLEYİP 5 DAKİKA ÇIRPALIM.B.DOLABINDA 30 DAK.DİNLENMESİ YETERLİ.


PASTAMIZI GANAJ İLE SIVADIKTAN SONRA 1 SAAT B.DOLABINDA BEKLETELİM VE ÖYLE ŞEKER HAMURUMUZU KAPLAYALIM.





 BENİM KLASİK PASTANE KURABİYESİ TARİFİMLE YAPTIM...BİLİRSİNİZ HİÇ ŞAŞMAZZ:)))))))))))


KURABİYE:::::
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA
250 GR TYAĞ VEYA MARGARİN
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
ALDIĞI KADAR UN YAKLAŞIK (5- 6 BARDAK UN-AZAR AZAR İLAVE EDİN UN MARKASINA GÖRE DEĞİŞİR)


MARGARİN KULLANACAKSANIZ::::::::::
MARGARİNİ BİR CEZVEDE ISITALIM .KENARA ALALIM 2 SAAT SONUNDA MARGARİN İLE SUYU AYRIŞICAK .O SUYU KURABİYEYE KATMAYIN.
BUNU BİR PASTANE SAHİBİNDEN ÖĞRENDİM.BU İŞLEM SONUCU GR OLARAK AZALIYOR .TABİKİ YAĞ VE ESASI KALMIŞ OLUYOR .


MARGARİN KULLANIP BEKLETECEKSENİZ YAĞ 250 GR OLSUN YOK TYAĞ KULLANACAKSANIZ 150 GR TYAĞ YARIM BARDAK SIVI YAĞ)


EN GÜZELİ TYAĞ İLE YAPMAK .BENİM TAVSİYEM TYAĞ KULLANMANIZ .
ANCAK İLLA MARGARİN DERSENİZ SİZE BU YÖNTEM SÜPER SONUÇ VERECEKTİR....


 BALERİN ELBİSELİ KURABİYELERİMİZ...


 


3 yorum:

meri dedi ki...

nice mutlu yıllara, sevgiler..

Selma Bakar dedi ki...

masal dedi ki...

pasta bi harika olmuş. ellerine sağlık..