9 Temmuz 2011 Cumartesi

PATATES PÜRESİ



3 PATATESİ SOYUP HAŞLAYALIM.
HAŞLANAN PATATESLERE:
 1 BARDAK SÜT
1 KASE KAŞAR RENDESİ
1 KASETYAĞ VE 1TKAŞIĞI TUZ İLAVE EDİP EZELİM.


BEN PÜREYİ PİLAV VE ÖNCEDEN YAPTIĞIM DÖNERLE SERVİS YAPTIM .
İSTEYENLER İÇİN TARİFİ TEKRARDAN YAYINLIYORUM:)))))




 DÖNER TARİFİ:::::::::


5 PARÇA ORTA YAĞLI DANA ANTRİKOT
KIYMALI HARÇ:
250 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA
1 SOĞAN(RENDE)
3 DİŞ SARIMSAK(RENDE)
1 TAZE KR.BİBER(RONDO)
2 YEŞİL BİBER(RONDO)
1TK KEKİK
1TK TUZ
1ÇK K.BİBER

TÜM MALZEMELERİ YOĞURALIM VE RONDODAN GEÇİRELİM .
SIRASIYLA 1 ANTRİKOT 1 KIYMALI HARÇ OLARAK 10 KAT YAPALIM .ÖNCE STREÇ FİLMLE DAHA SONRA FOLYOYLA RULO YAPALIM(TAM RULO OLAMAYABİLİR ÇOK KATLI OLDUĞU İÇİN ZOR OLUYOR .)BUZLUĞA KALDIRALIM .DONUNCA İNCECİK KESELİM .1 GÜNÜ GEÇERSENİZ KESMENİZ ÇOK ZOR OLUR .BEN SABAH BUZLUĞA KOYDUM AKŞAM BUZLANINCA İNCECİK KESİP BUZDOLABI POŞ.PORSİYONLUK OLARAK KOYDUM .
           

PİLAV TARİFİ:::::::

3 BARDAK PİRİNÇ KAYNAR VE TUZLU SUDA 1 SAAT BEKLETİLİR.
TENCEREYE 1 KASE T.YAĞ 2YK. SIVI YAĞ KOYULUR VE 1 KAH.F.  ARPA ŞEHRİYE KAVRULUR.KAVRULAN ŞEHRİYELERE PİRİNÇ EKLENİR TUZUDA KOYULUP İYİCE KAVRULUR.İÇİNE 4 BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE PİLAV SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık,patates püresini çok severim ben.Et yemeklerinin yanında kızartmasına göre daha çok tercih ediyorum.Sevgiler:)

Noblesse dedi ki...

nefis görünüyor, döner hiç yapmadım çok beceriksizim, denicem:)))

MARİFETANE dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..İyi pazarlar diliyorum sevgiler..

HEDEN dedi ki...

Ellerine saglık canım cok güzel görünüyor.Patates püresı etle güzel bir uyum ıcınde oluyor.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok canım çekti ya:) Ellerine sağlık canım..

marifet ellerimizde dedi ki...

SEVGILI PEMBE KEKİK,NOBBLESS,MARİFETHANE,HEDEN VE PAPTYAPRENSES...ZIYARETINIZ VE GUZEL YORUMLARINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM:))))))))))