4 Mayıs 2011 Çarşamba

PAPATYA EKMEK





TARİFİ HAFİF TARİFTEN ALDIM .KENDİSİNİ ÇOK SEVEREK TAKİBEDİYORUM....
http://www.hafiftarif.com/2009/04/22/papatya-ekmek-yapmak/
 ODA HARİKA BİR SİTEDEN ALMIŞ BU YABANCI SİTEYE BAKIN DERİM:)BU BAYAN MÜTHİŞ ŞEYLER YAPIYOR..
http://www.blogoye.org/kuhinjica/62755/Poga%E8a+%22cvet%22.html?#c369194

YALNIZ EKMEK HAMURUNU RİSKE GİRMEMEK İÇİN KENDİ TARİFİMLE YAPTIM:)
1 PK KABARTMATOZU
1PK KURUMAYA
1BARDAK ILIK SÜT
2 YUMURTA -SARILARI ÜZERİNE-
1YK ŞEKER
1TK TUZ
ALDIĞI KADAR UN
1BARDAK YOĞURT
1BARDAKSIVIYAĞ.
ALDIĞI KADAR UN



HAMURUMUZ YOĞURALIM VE 40 DAKIKA DİNLENDİRELİM .
ARDINDAN 3 E BÖLELİM .1 BÜYÜK
BİR DAHA KÜÇÜK
1 EN KÜÇÜK:)
BUYUK PARCAYI 5 TOP YAPALIM .HERTOPU TATLI TABAGI KADAR ACALIM VE ÜSTÜSTE TEPSİYE SERELİM .
İÇTEN DIŞA DOĞRU 4 PARÇAYA BÖLELİM .8 KISIM OLUŞUCAK.
KISIMLARI İÇTEN DIŞA KATLAYALIM .
2. KAT HAMURUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
SON HAMURUDA TOP YAPIP SUSAMA BANALIM VE EKMEĞİN KALBİNE YERLEŞTİRELİM .
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .
FIRINDA 170 DEREDE AĞIR AĞIR PİŞİRELİM .İÇİ ÇİĞ KALMASIN .

AFİYET ŞİFA OLSUN:)))))))))))))

2 yorum:

sevda dedi ki...

nasıl güzel şekil vermişsin canım.harika olmuş.ellerine sağlık .öpüyorum.

marifet ellerimizde dedi ki...

sevda cok tesekkur ederım:)