15 Şubat 2011 Salı

PERDE PİLAVI





     


3 BARDAK PİRİNÇ 1 SAAT SICAK SUDA BEKLEMELİ

BİR TAVAYA PİRİNÇLERİ, 1 PAKET ÇAMFISTIGINI ,YARIM PAKET KUŞ ÜZÜMÜNÜ ,1 PAKET TUZSSUZ FİLE BADEMİ, 1 ÇK.TUZ, BIRAZ K.BIBER, 1 TOP T.YAĞ VE ÖNCEDEN PİŞİRİLİP DİDİKLENMİŞ 300 GR TAVUĞU KOYALIM .

FISTIK VE BADEMİN RENGİ DÖNENE KADAR KAVURALIM.
PİRİNÇLER TIKIR TIKIR OLMALI.
ÜZERİNE 2 SUBARDAGI SU EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKTİRMELİYİZ.
ÇOK KURU OLMAMALI HAFİF ISLAK BİR PİLAV HARCI OLMALI .
PİRİNÇLERDE ÇOK PİŞMEMELİ ZATEN FIRINDADA  PİŞİCEKLER.



HAMUR İÇİN :
250 GR T.YAĞ
2 YUMURTA
2Y.KŞ. YOĞURT
2 BARDAK UN-uN DEĞİŞEBİLİR KALITESINE BAGLI.BAZEN 2 BARDAKTAN BİRAZ DAHA FAZLA KOYABILIYORUM.
1 KABARTMA TOZU
1 ÇIMDIK TUZ

TÜM MALZEME YOĞURULUR .
HAMUR İKİYE AYRILIR.
ÖLÇÜLER KLASİK BUYUK BOY YUVARLAK BORCAM İÇİNDİR.

BORCAMI YAĞLAYIP TUZSSUZ BADEMLERLE SÜSLEYELİM .HAMURU SÜSLENEN BADEMLERİN ÜZERİNE SERELİM.
HAMURUN ILK KISMINI ACIP BORCAMA YERLESTIRELIM UZERINE HARCIMIZI KOYALIM UZERİNEDE KALAN HAMURU KAPATALIM.
 180 DERECDE 40 DAK PİŞİRELİM

BENİM BORCAMDA YAPTIKLARIMIN GÖRÜNTÜSÜ YOK KALIPLA YAPTIKLARIMI KOYUYORUM..


AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok: