HERKESE MERHABALAR.HAVALAR İYİCE GÜZELLEŞİYOR.........BENİMDE İÇİM KIPIR KIPIR......
YAZ GELİYOR.)))))))
ŞU GÜNLERDE BENİM UFAKLIKLAR İÇİN YAZ OKULU ARAŞTIRMASINA GİRDİM.UMARIM İYİ BİR YER BULURUM.YAZIN BENİM DELİ ÇIKMAMAM İÇİN:))))))))
ONLARINDA SPOR YAPABİLMESİ..ENERJİLERİNİ ATABİLMELERİ İÇİN BU ŞART.İNŞALLAH İYİ BİR YER BULURUM....
GELELİM TURTAYA.HARİKA BİR TURTA OLUYOR....BABAMIN BAHÇESİNDEN GETİRDİĞİ AYVALARDA BÖYLECE DEĞERLENMİŞ OLUYOR......
AYVALI İÇ HARCI::::::::::::
2 AYVA
1 BARDAK İRİ KIRILMIŞ CEVİZ
YARIM BARDAK TOZŞEKER
1TKAŞ TARÇIN
.
AYVALARI RENDELEYELİM.
TAVAYA AZICIK SIVIYAĞ ,1 BARDAKTA SU EKLEYEREK AYVALARIMIZI HAFİFCE PİŞİRELİM.
AYVALAR HAFİF YUMUŞAYINCA İÇİNE 1 BARDAK İRİ CEVİZLERİ ŞEKERİ VE TARÇINIDA EKLEYELİM.
5 DAKİKA DAHA TAVADA TUTUP SOĞUMAYA BIRAKALIM.
HAMUR MALZEMELERİ:::::
1 BÜYÜK KASE TYAĞ
2 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
ALDIĞI KADAR UN.
TÜM MALZEME YOĞURULUR.
HAMUR IKIYE AYRILIR ILK KATI BORCAMA SERILIR ARASINA AYVALI HARC EKLENIR.
UZERINEDE KALAN HAMUR ACILIR .
KAFES KAFES OLUCAK SEKILDE SERITLER KESİLİP UZERINI KAPATIR.
180 DERCEDE PİŞİRLİR....
PİŞTİKTEN SONRA PUDRAŞEKERİ EKLERSENİZ GÖRÜNTÜ DAHA HOŞ OLUYOR:))))))))))
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN.........
MİNİK PARMAKLARI BU KAFESLERDEN KORUMAK OLDUKÇA ZOR OLUYOR:))))))))))))
HARCIMIZIN SON HALİ........
HARÇ SOĞUYUNCA HAMURUN İÇİNE DÖŞEYELİM..........
HAYDİ FIRINA:)))))))))))))))))
elmalı turta gibi, nefis ama ayvanın iyi kalite olması gerekiyor sanırım, ellerine sağlık Zeynepcim.
YanıtlaSilŞİFA OLAN HERŞEYİ YERİM CANIM
YanıtlaSil:)
ELLERİNE SAĞLIK.
şu kafes yapma olayını beceremeyecekmişim gibi geliyor alttan üsten geçirirken kırılmıyormu hamur
YanıtlaSilnefis bir görüntü cidden canım çekti ellerine sağlık.
Harika olmuş ellerine sağlık mutfağı sevdiriyorsun :)
YanıtlaSilellerine sağlık.. ayva mevsimi geçmeden denemek lazım: )
YanıtlaSilöyle güzel görünüyorki....çok ta güzel resimleyerek anlatmışsınız..ellerinize sağlık nefis..
YanıtlaSilBen bu ayvayı seve seve yerim canım :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen bu ayvayı seve seve yerim canım :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen bu ayvayı seve seve yerim canım :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhadi ye beni diyor:)ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÖyle güzel görünüyor ki dayanamadım bir lokmacık aldım ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilanlatımın da tarifinde harika canım
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler:)
maharetli bağyannn, ellerine sağlık...:)
YanıtlaSilCok güzel nefis görünüyor canim ellerine emeklerine saglik.
YanıtlaSilbayiliyorum tartlara bir dilim aldim bende,ellerine saglik,insallah cocuklariniza uygun bir yer bulursunuz,tatil cok uzun Türkiye'de sevgiler Zeynepcim...
YanıtlaSilAynen canım onalrın enerjilerini atmaları gerekiyor kii evde bizi delirtmesinler..:)
YanıtlaSilTurtadan bir dilimcik istiyorum ..
Lezzetini tahmin ediyorum..
Ellerine sağlık canım benim..
Elmalarla da yapılabilir değil mi :)
YanıtlaSilBugün aklımda tart yapma fikri vardı isabet oldu sizde görmem:)
Ellerinize emeğinize sağlık.
Mutlu hafta sonları..
merhaba ben faranak Irandan , simit tarifi ariyurdum , sizin blogi buldum , tesekurler , harikaydi ama 2 tane surum olacakdi , 2 bardak ilik suyu nerde kullanir ? firin kac derece ve kac saat olsun ? tesekurler
YanıtlaSilflor19762002@yahoo.com
merhaba ben faranak Irandan , simit tarifi ariyurdum , sizin blogi buldum , tesekurler , harikaydi ama 2 tane surum olacakdi , 2 bardak ilik suyu nerde kullanir ? firin kac derece ve kac saat olsun ? tesekurler
YanıtlaSilflor19762002@yahoo.com
sevgılı arkadaslarımmm guzel yorumlar ve zıyaretınız ıcın tesekkur ederım...hepınızııı kocamn opuyorum:)))))))))))
YanıtlaSilsevgılı faranak guzel yorumun ıcın tesekkur ederım cok nazıksın:)))))))
YanıtlaSilben ılık suyu musluk suyu kullanıyorum.fazla klor kokmuyor sakıncası olmuyor.sen arzu edersen ıcme suyuda kullanabılırsını:)
fırını cok acma yavasca pısssın ıcı tamamen pısıyor o zaman 180 dercede yeterlıdır.benım fırınım 40 dakıkada pısırıyor.her fırın farklı calısır herhalde.arada bakarak anlarsın..hatttaaaaaaaaa olmasına yakın nefıs bır sımıt kokusu sarıyor evı.))))))))))
sevgıler......selamlar:))))))
Harika fikir, elmalı çok yaparımda ,inanın ayvalı hiç aklıma gelmedi.Deneyip, geri dönüşüm yapacağım.
YanıtlaSil