Sayfalar

21 Kasım 2011 Pazartesi

TAHİNLİ PROFİTEROL


 HERKESE MERHABALAR...GÜZEL BİR HAFTA DİLEYEREK BU ENFES TARİFE BAŞLIYORUM.BU ARADA VERDİĞİM KİLOLARDAN BİRAZINI GERİ ALMIŞIM:(((((((((

ACİLEN LIGHT TATLILARIMA BAŞLADIM.


PROFİTEROL BEZELERİ İÇİN:::::::::::
125 GR YAĞI 1 BARDAK SU İÇİNDE ERİTİN ,KAYNAMA NOKTASINDA İÇİNE 6 TEPELEME YK. UN EKLEYİP ÇIRPIN .

HARCI BAŞKA BİR KABA ALIP SOĞUTUN .
SOĞUYAN HARCA 4 YUMURTAYI TEK TEK KIRIP YEDİRİN VE YİNE HOMOJEN BİR KARIŞIM OLANA KADAR ÇIRPIN .

HAZIR OLAN HARCIMIZI FIRIN TEPSİSİNE, YAKIN BÜYÜKLÜKLERDE KAŞIK YARDIMIYLA DİZİN.180 DERECEDE KABARANA KADAR PİŞİRİN .

ARA KREMASI::::::::::::
1YK UN
5YK ŞEKER
1YK MISIR NİŞASTASI
YARIM LİTRE SÜT İLE MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM .
PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 1 PAKET K.ŞANTİ KOYUP 5 DAKİKA ÇIRPALIM .
KREMAMIZI TOPLARIMIZIN İÇİNE DOLDURALIM .

TAHİNLİ SOS::::::::::::
3 BARDAK TAHİN
1 BARDAK ŞEKER
ALDIĞI KADAR SU......
TAHİNİ VE ŞEKERİ KARIŞTIRALIM SUYUNU AZAR AZAR EKLEYELİM.AKIŞKAN BİR KIVAM ALINCA TAMAMDIR.SOSDA ŞEKER MİKTARIDA SİZE KALMIŞ.BEN KENDİ YEDİĞİME ŞEKERİ DAHA FAZLA EKLEDİM:))))))))))

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN...........


 İŞTE BU KIVAMMMM BENİİİ BİTİRİYOR..NASIL YEDİM NASIL YEDİM.LENDİMİ KAYBETMİŞİM:))))))))

 BUNLARDA BAŞKA BİR SEFERDEN

23 yorum:

  1. amann bu tam bir lezzet bombası olmuş canım yine ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elleri,ne sağlık tahinli tatları severim,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. oyoyoyoy yenmezmi canım ya bu kadar güzel tatlı.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu yaşımda ve bu kış farkettim ki tahinli herşeyi ne de çok severmişim.. Ve ayrıca arkadaşım yap yap nereye kadar yemeyeceksin bu güzel şeyleri:)

    YanıtlaSil
  5. Yenmicek gibi değilki inan ekrana uzanasım geldi değişik bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler bloğun çok güzel bu arada :)

    YanıtlaSil
  6. tahin sever bir insan olarak eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. facede iletini görünce bak seeeeen dedim:))
    ellerine sağlık canım..
    nefis olmuştur tabii tahin sevenlere:))

    YanıtlaSil
  8. ama süperrrrrrrrrrrrr bunlarrrrrrrrrr....

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK CANIM,PROFİTEROLE BAYILIRIM AMA TAHİNLİSİNİ HÇ DENEMEMİŞTİM,ENTERESANMIŞ..
    SEVGİLER CANIM..

    YanıtlaSil
  10. profiterolü tutturmanın zor olduğunu biliyorum, tahinlisini ilk kez duyuyorum, becerikli Zeynebim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. zeynebcim süper görünüyor ellerine sağlık...kalorili herşeye bir hafta ara veriyorum kısmetse haftaya bende yapıp afiyetle yiyeyim:)...


    (canım mail attım sana)

    YanıtlaSil
  12. profiterolün her hali güzel bence :)

    YanıtlaSil
  13. tahinli daha önce hiç yemedim ama tahini seven biri olarak eminim güzel olmuştur..ellerinize sağlık..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş bayılırım profiterole
    böylede çok değişik oluş tadını merak ettim deniycem ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. tahinli hamur işlerine çok severim hem de çok:)

    pek leziz görünüyor,ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. valla 4 cocuk bakip buyutuyorsun bir de neler dokturuyorsun boyle ya sasip kaliyorum canim ya ellerin dert gormesin, sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık canım...maşaallah görüntü süper tadı kimbilir nasıl lezizdir....

    YanıtlaSil
  18. bunuda ilk defa duydum .elleriniza sağlık

    YanıtlaSil
  19. elinize sağlık ,tahin su bardağıyla mı acaba ?

    YanıtlaSil
  20. Tahinli ne duydum, ne yedim.Ama harika fikir, bayıldım.
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. çok güzel anlatmışsın canım ellerine sağlık. sayende şimdiye kadar korktuğum bu tarifi deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  22. neval hanım evet su bardağı ile koydum..teşekkür ederim:)sevgiler...
    lingeneer teşekkürler :)))))))

    YanıtlaSil
  23. kızlarrrrrrrr hepınızı opuyorummm en kocamanından tesekkur edıyorum guzel yorumlarınız ıcın:)))))))

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....