HERKESE MERHABALAR...GÜZEL BİR HAFTA DİLEYEREK BU ENFES TARİFE BAŞLIYORUM.BU ARADA VERDİĞİM KİLOLARDAN BİRAZINI GERİ ALMIŞIM:(((((((((
ACİLEN LIGHT TATLILARIMA BAŞLADIM.
125 GR YAĞI 1 BARDAK SU İÇİNDE ERİTİN ,KAYNAMA NOKTASINDA İÇİNE 6 TEPELEME YK. UN EKLEYİP ÇIRPIN .
HARCI BAŞKA BİR KABA ALIP SOĞUTUN .
SOĞUYAN HARCA 4 YUMURTAYI TEK TEK KIRIP YEDİRİN VE YİNE HOMOJEN BİR KARIŞIM OLANA KADAR ÇIRPIN .
HAZIR OLAN HARCIMIZI FIRIN TEPSİSİNE, YAKIN BÜYÜKLÜKLERDE KAŞIK YARDIMIYLA DİZİN.180 DERECEDE KABARANA KADAR PİŞİRİN .
ARA KREMASI::::::::::::
1YK UN
5YK ŞEKER
1YK MISIR NİŞASTASI
YARIM LİTRE SÜT İLE MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM .
PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 1 PAKET K.ŞANTİ KOYUP 5 DAKİKA ÇIRPALIM .
KREMAMIZI TOPLARIMIZIN İÇİNE DOLDURALIM .
TAHİNLİ SOS::::::::::::
3 BARDAK TAHİN
1 BARDAK ŞEKER
ALDIĞI KADAR SU......
TAHİNİ VE ŞEKERİ KARIŞTIRALIM SUYUNU AZAR AZAR EKLEYELİM.AKIŞKAN BİR KIVAM ALINCA TAMAMDIR.SOSDA ŞEKER MİKTARIDA SİZE KALMIŞ.BEN KENDİ YEDİĞİME ŞEKERİ DAHA FAZLA EKLEDİM:))))))))))
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN...........
İŞTE BU KIVAMMMM BENİİİ BİTİRİYOR..NASIL YEDİM NASIL YEDİM.LENDİMİ KAYBETMİŞİM:))))))))
BUNLARDA BAŞKA BİR SEFERDEN
amann bu tam bir lezzet bombası olmuş canım yine ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilElleri,ne sağlık tahinli tatları severim,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSiloyoyoyoy yenmezmi canım ya bu kadar güzel tatlı.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..
Ben de bu yaşımda ve bu kış farkettim ki tahinli herşeyi ne de çok severmişim.. Ve ayrıca arkadaşım yap yap nereye kadar yemeyeceksin bu güzel şeyleri:)
YanıtlaSilYenmicek gibi değilki inan ekrana uzanasım geldi değişik bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler bloğun çok güzel bu arada :)
YanıtlaSiltahin sever bir insan olarak eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık:)
YanıtlaSilfacede iletini görünce bak seeeeen dedim:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
nefis olmuştur tabii tahin sevenlere:))
ama süperrrrrrrrrrrrr bunlarrrrrrrrrr....
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM,PROFİTEROLE BAYILIRIM AMA TAHİNLİSİNİ HÇ DENEMEMİŞTİM,ENTERESANMIŞ..
YanıtlaSilSEVGİLER CANIM..
profiterolü tutturmanın zor olduğunu biliyorum, tahinlisini ilk kez duyuyorum, becerikli Zeynebim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilzeynebcim süper görünüyor ellerine sağlık...kalorili herşeye bir hafta ara veriyorum kısmetse haftaya bende yapıp afiyetle yiyeyim:)...
YanıtlaSil(canım mail attım sana)
profiterolün her hali güzel bence :)
YanıtlaSiltahinli daha önce hiç yemedim ama tahini seven biri olarak eminim güzel olmuştur..ellerinize sağlık..sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel olmuş bayılırım profiterole
YanıtlaSilböylede çok değişik oluş tadını merak ettim deniycem ellerine sağlık sevgiler:)
tahinli hamur işlerine çok severim hem de çok:)
YanıtlaSilpek leziz görünüyor,ellerine emeklerine sağlık canım.
valla 4 cocuk bakip buyutuyorsun bir de neler dokturuyorsun boyle ya sasip kaliyorum canim ya ellerin dert gormesin, sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...maşaallah görüntü süper tadı kimbilir nasıl lezizdir....
YanıtlaSilbunuda ilk defa duydum .elleriniza sağlık
YanıtlaSilelinize sağlık ,tahin su bardağıyla mı acaba ?
YanıtlaSilTahinli ne duydum, ne yedim.Ama harika fikir, bayıldım.
YanıtlaSilElinize sağlık
çok güzel anlatmışsın canım ellerine sağlık. sayende şimdiye kadar korktuğum bu tarifi deneyeceğim...
YanıtlaSilneval hanım evet su bardağı ile koydum..teşekkür ederim:)sevgiler...
YanıtlaSillingeneer teşekkürler :)))))))
kızlarrrrrrrr hepınızı opuyorummm en kocamanından tesekkur edıyorum guzel yorumlarınız ıcın:)))))))
YanıtlaSil