Sayfalar

2 Ağustos 2011 Salı

ZERDE TARİFİ

MERHABALAR....SEVGİLER.....

RABBİM ŞU ORUÇLU GÜNLERİMİZDE NASILDA HAVAYI SERİNLETTİ....ŞÜKRETMEMEK ELDE DEĞİL.....


ZERDEYİ ÇOK SEVERİM..
 ZERDEYİ ZERDEÇALLADA YAPABİLİRSİNİZ.SAFRAN OLDUKÇA PAHALI.ANCAK ZERDEÇALI ÇOK KOYMAYIN .ZERDEYİ ACITABİLİR.
BEN RİSKE GİRMEK İSTEMEDİM...
EMİNÖNÜNE GİTTİĞİMDE SAFRAN ALMAYI UNUTMUŞUM.HEMEN İSTİNYEPARKA GİTTİM.ALDIM...VEEEE KARŞINIZDA ZERDEEEE:)))))))))))))))))


tarıf ramazan etkınlıgı ıcın cafemıss e gıdıyor::::::http://cafemis.com/

1 BARDAK PİRİNCİ 3LT SU İLE GÜZELCE PİŞİRDİM.

İÇİNE:
3.5 BARDAK ŞEKER
2YKAŞIĞI DOLMALIK ÜZÜMÜ
1TKAŞIĞI KARANFİL
1TKAŞIĞI SAFRAN
1 PAKET ÇAMFISTIĞI EKLEDİM.
PİRİNÇLİ SUDAN BİR KASEYE ALIP 5 YKAŞIĞI NİŞASTAYI OARADA AÇTIM.
TENCEREME İLAVE ETTİM.

TÜM .MALZMELERİ ÖZDEŞLEŞENE VE KIVAM ALANA KADAR PİŞİRDİM.



KARANFİLLERİ TOPLADIM.



KASELERE KOYUP SUNUMU YAPTIM..
ÇOK BEĞENİLDİ...UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ...

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNN........

14 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık cnaımm nede güzel görünüyor,yıllardır yemedim vede hiçde yapmadım,eskiden rahmettli anneannem yapardı hep

    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç zerde yemedim,çok canım çekti:)
    Ellerinize sağlık,harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. canım çekti, denemek lazım şimdi. :))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
    Ayrıca ufak bir duyurum var arkadaşım tariflerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını ister misiniz? hem sizin adınızla, hem de hiç bir ücret ödemeden.

    http://www.yemekdaveti.com/sik-sorulan-sorular

    sayfamıza ziyaretinizi bekliyorum.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık. Bende sıklıkla safranla yapılıyor bilirim. Tam iftarlık:)

    YanıtlaSil
  7. nefis olmuş canım.acıktımda zaten.nasıl canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik, cok sevdigim bir tattir zerde :)

    YanıtlaSil
  9. Zerde en sevdigim tatli olmasina ragmen hic kendim yapmadim bu gune kadar. Mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik ve tarif icin cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  10. Bir İstanbullu olarak tüm özel günlerimizde kazanlarla pişirir ananem ama ben hiç sevmem ne yazık ki!:)

    Safransız ve hararotsuz zerde olmaz ki zaten.

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Soğuk soğuk bayılırım. Ellerinize sağlık, sağlıklı, bereketli ve hayırlı bir ramazan ayı dileği ile..

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyor çokkk nefis olmuş...Ellerinize sağlık...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. sevgili gülcan,muko,krnc,swotpisces,sevil,tümay,sevda,newyork tan,duyguipapatya,nilgün ve gönül....ziyaretiniz ve güzel yorumlarınıza teşekkür ederim....

    sevgiler...
    hayırlı ramazanlar ...

    YanıtlaSil
  14. Canım,linkleri verdin mi diye bakmaya geldim,sayfalarını geziyordum,bu güzel zerdeye denk geldim,bana haber vermeyi unutmuşsun sanırım,hemen yayına alıyorum,teşekkür ederim.Ev taşıyacağım,eşya topluyorum,arada tarif kalmasın diye sürekli kontrol ediyorum,bu güzel zerdeyıde yayınlayıp,son bır kac tarıfle kapanıs yapacagım,ıyı tatıller,sevgıler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....