Sayfalar

1 Ağustos 2011 Pazartesi

GÜLLAÇ TARİFİ


7 YAPRAK GÜLLAÇ

1LT SÜT
1.5 BARDAK ŞEKER
5 DAMLA GÜLSUYU

1 BARDAK FINDIK


BÜYÜK BİR TENCEREDE SÜTÜ VE ŞEKERİ KAYNATIP ILIK HALE GELMESİNİ BEKLEYİN.

ILINAN SÜTE GÜLLAÇ YAPRAKLARINI TEK TEK BATIRIP TEPSİYE DİZİN AYRICA BATIRILAN HER YAPRAĞA 1 KEPÇE SÜT DÖKÜN.

3. KATA FINDIKLARI SERPİN.

SON KATA KADAR BU İŞLEMİ TEKRAR EDİN.

KALAN SÜTÜDE GÜLLACA BOCA EDİN .

EPEYİ SÜTLÜ BİR GÖRÜNTÜ OLUYOR ANCAK KORKMAYIN GÜLLAÇ HEPSİNİ ÇEKİYOR.


TABİİ GÜLLACIN MARKASIDA ÇOK ÖNEMLİ BEN BİMDEKİ GÜLLACI ALDIM ÇOK KÖTÜYDÜ YAPRAKLAR ÇOK ZOR YUMUŞADI SONRASINDADA ÇAMUR GİBİ OLDU .

BU SON GÜLLACI BAŞKA BİR MARKANIN ALDIM HEM YAPRAKLARI ÇOK YUMUŞAK OLDU SÜTLE ERİDİ HEMDE TADI ÇOK GÜZELDİ .ADI ARSEVEN OĞULLARI TAVSİYE EDERİM.
GÜLLAÇ ILINANA KADAR DIŞ ORTAMDA BEKLETİN SÜTÜNÜ DAHA KOLAY ÇEKER .

SOĞUYUNCA DOLABA KALDIRABİLİRSİNİZ.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN
BUDA BAŞKA BİR SEFERDEN

13 yorum:

  1. ne tesadüff bu günki tatlımda güllaç olacaktı evimde:) burada görünce iyi oldu çok güzel görünüyor eline sağlıkkkk

    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum güllaca.. ama denemeye cesaret edemediğim tatlılardan biri.. buradaki gibi yapabilirmiyi acaba ?
    ellerinize sağlık, affiyet olsun şimdiden..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyor bende bayılırım güllaca:))))

    YanıtlaSil
  4. canım.bu tatlıları gördükçe diyetler unutuluyor baştan çıkıyorum!!!!

    YanıtlaSil
  5. sevgili muko..eee ramazan geldi...seninde ellerine sağlık:))))))

    turta tadında yaşamak...tabiiki...inanki cok kolay....sımdıden ellerıne saglık:)))))

    derinsu canım teşekkürler...senın cici pastalarının yeri ayrııııı,,

    adsız:))))))))))evet yaa bende bıraktım dıyetı falan....ipin ucunu kaçırmadan yiyorum tatlıları..fazla kilo almasak bari:))))))))))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım. Ramazanın vazgeçilmez tatlısı. Çok da severim:)

    YanıtlaSil
  7. Canım ya güllaçsız Ramazan olur mu hiç :) Bayılırım valla :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Güllaçsız ramazan sofraları olmaz, güllacı çok severiz, bakalım bana ne zaman nasib olacak
    Ellerinize sağlık..güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. Bu akşam bende güllaç yapıcam,çok severim.Ben gül suyu ve fındık kullanmıyorum ama.Bir de yuvarlak tepsiye güllaç yapraklarını koyup üstüne kepçeyle azar azar sütü ilave edip öyle ıslıyorum.Arasına iri dövülmüş ceviz koyuyorum bolca.En üste de evde varsa,porsiyon esnasında çekilmiş fıstık ekliyorum.Çünkü önceden fıstığı koyunca güllacın rengi yemyeşil oluyor bekledikçe:)) Güllacı yaptıktan sonra da üzerini 3-4 kat streçle kapatıp tezgahın üstüne koyuyorum ,soğuyunca dolaba kaldırıyorum.Bizimkiler çok beğeniyor böyle:)
    Ellerinize sağlık çok iştah açıcı olmuş:)Elini uzatıp alası geliyor insanın:))
    Ayrıca marka konusunda çok doğru demişsiniz,ben Kral marka kullanıyorum ve çok memnunum.

    YanıtlaSil
  10. cnm ellerine sağlık çok severim..

    YanıtlaSil
  11. tümay hülya ve emine ..çok teşekkür ederim:))))))

    krnc ne guzel anlatmıssın..senınde llerıne saglık...

    canımcektipişirdim..teşekkür ederim canım:)))))))

    YanıtlaSil
  12. Güllaça bayılırım, ellerinize sağlık...
    Müthiş görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. ıhlamurcum teşekkürler canım:))))))))))

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....