Sayfalar

5 Temmuz 2011 Salı

ELDE AÇMA BÖREK

3 KASE UN
2 YKAŞ. YOĞURT
2 YK SİRKE
1TKAŞ. TUZ
125 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.



TÜM MALZ. YOĞURALIM .SERT BİR HAMUR ELDE EDELİM .
HAMURUMUZU İKİYE BİLELİM .HER HAMURUDA  ONARLIK AYIRALIM .
TOPLAMDA ELİMDE 20 BEZE OLSUN.
İLK ONLARLIK GRUBU TATLI TABAĞI KADAR AÇALIM .
HER KATIN ARASINA ÇOK BOL ERİMİŞ TYAĞ SÜRELİM .
SON KATIDA AÇIP ÜZERİNE KOYALIM ANCAK YAĞLAMAYALIM VE B. DOLABINA KALDIRIP YAĞI DONAN KADAR BEKLETELİM .
İKİNCİ ONARLIK GRUBUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
YAĞI DONAN HAMURUMUZU ALALIM VE ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇALIM.
YAĞLI TEPSİYE SERELİM .
ARASINA PEYNİR VE KAŞAR RENDESİ EKLEYELİM .
ÜST KATINIDA İNCECİK AÇALIM VE TEPSİYE SERELİM .

 1 KÜÇÜK TOPU İNCECİK AÇIP ARASINI YAĞLADIM .ZARF GİBİ KATLAYIP YENİDEN AÇTIM..BASİT BİR KATMET OLDU..AMA NEFİS OLDUUUUU:))))))))))

 180 DERECEDE PİŞİRELİM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN

5 yorum:

  1. elelrıne saglık...
    aç aç bitmez bu borek ...
    ama yerkende kendımızden gecerız

    YanıtlaSil
  2. ohh süpermiş valla ellerine sağlık. ebru :)

    YanıtlaSil
  3. Marifetcim;Hakikaten çok marifetlisin maşallah.Hamura koyulan sirke hamurun ağızda dağılmasını sağlıyor.Ellerine ve emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. yağ miktarına ve resme bakınca,bir hayli gevrek bir börek olduğu belli,
    demek sen, elde börek de açarmışsın :)
    eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. MEMOLININ ANNESİ EVET CANIM ACMAK SIKICI AMA YEMEK NEFİSSSSS:)))))))

    YEMYESİL DENİZ...ANNECİĞE SÖYLEDE SANA YAPSIN HEM BÖYLELİKLER BEBİŞİNDE YER :)))))))))

    PEMBE KEKİK EVET CANIM SİRKE KIYIR KIYIR YAPIYOR...SEVGILER:)

    HATİCE ABLA:))))))))))))

    CANIM BENIM EVETTT BEN BÖREK DE ACARMIŞIM:)))))))))

    SEVGILER:)))))))

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....