3 KASE UN
2 YKAŞ. YOĞURT
2 YK SİRKE
1TKAŞ. TUZ
125 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.
TÜM MALZ. YOĞURALIM .SERT BİR HAMUR ELDE EDELİM .
HAMURUMUZU İKİYE BİLELİM .HER HAMURUDA ONARLIK AYIRALIM .
TOPLAMDA ELİMDE 20 BEZE OLSUN.
İLK ONLARLIK GRUBU TATLI TABAĞI KADAR AÇALIM .
HER KATIN ARASINA ÇOK BOL ERİMİŞ TYAĞ SÜRELİM .
SON KATIDA AÇIP ÜZERİNE KOYALIM ANCAK YAĞLAMAYALIM VE B. DOLABINA KALDIRIP YAĞI DONAN KADAR BEKLETELİM .
İKİNCİ ONARLIK GRUBUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
YAĞI DONAN HAMURUMUZU ALALIM VE ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇALIM.
YAĞLI TEPSİYE SERELİM .
ARASINA PEYNİR VE KAŞAR RENDESİ EKLEYELİM .
ÜST KATINIDA İNCECİK AÇALIM VE TEPSİYE SERELİM .
1 KÜÇÜK TOPU İNCECİK AÇIP ARASINI YAĞLADIM .ZARF GİBİ KATLAYIP YENİDEN AÇTIM..BASİT BİR KATMET OLDU..AMA NEFİS OLDUUUUU:))))))))))
180 DERECEDE PİŞİRELİM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN
elelrıne saglık...
YanıtlaSilaç aç bitmez bu borek ...
ama yerkende kendımızden gecerız
ohh süpermiş valla ellerine sağlık. ebru :)
YanıtlaSilMarifetcim;Hakikaten çok marifetlisin maşallah.Hamura koyulan sirke hamurun ağızda dağılmasını sağlıyor.Ellerine ve emeğine sağlık:)
YanıtlaSilyağ miktarına ve resme bakınca,bir hayli gevrek bir börek olduğu belli,
YanıtlaSildemek sen, elde börek de açarmışsın :)
eline sağlık,sevgiler...
MEMOLININ ANNESİ EVET CANIM ACMAK SIKICI AMA YEMEK NEFİSSSSS:)))))))
YanıtlaSilYEMYESİL DENİZ...ANNECİĞE SÖYLEDE SANA YAPSIN HEM BÖYLELİKLER BEBİŞİNDE YER :)))))))))
PEMBE KEKİK EVET CANIM SİRKE KIYIR KIYIR YAPIYOR...SEVGILER:)
HATİCE ABLA:))))))))))))
CANIM BENIM EVETTT BEN BÖREK DE ACARMIŞIM:)))))))))
SEVGILER:)))))))