Sayfalar

21 Kasım 2012 Çarşamba

PATLICANLI PİLAV TARİFİ


3 BARDAK PİRİNCİ KAYNAR SUDA EN AZ 1 SAAT BEKLETİYORUZ.

250 GR KUŞBAŞI ETİ DÜDÜKLÜDE PİŞİRİYORUZ.


2 PATLICAN VE 1 HAVUCU İNCE İNCE DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ.
TENCEREMİZE 1 SOĞAN ,1 PAKET ÇAMFISTIĞI ,Z.YAĞ VE TYAĞ KOYUP KAVURUYORUZ.
SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE PİRİNÇLERİMİZİ EKLİYORUZ.
PİRİNÇLER TANE TANE OLANA KADAR KAVURUP
İÇİNE:
ETİMİZİ-KIZARMIŞ PATLICANI , HAVUÇLARIMIZI ,TUZUMUZU VE K.BİBERİMİZİ EKLİYORUZ.
3 BARDAK KAYNAR SUYUDA İLAVE EDİP ALTI KISIK OLARAK PİŞİRİYORUZ.

SERVİS YAPILICAK KALIBIMIZA 2 PATLICANI ALACALI SOYUP KIZARTIP SEREREK MANTO ELDE EDİYORUZ.
MANTOLANMIŞ KALIBIMIZA PİLAVIMIZI EKLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN

6 yorum:

  1. www.hayalsepeti.blogspot.com21 Kasım 2012 23:07

    gerçekten çok lezzetli görünüyor. Patlıcanı tek başına çok severim, böyle de deneyecegim..

    YanıtlaSil
  2. Hey maşşallah!! Hem pilav, hem kavurma, hem de patlıcan.. Daha ne olsun..

    YanıtlaSil
  3. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımmm:)))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. hmmm ellerine sağlık denemek lazım mutlaka afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. TEŞEKKÜRLER KIZLAR.))))))AFİYET ŞİFALARRR OLSUN.)))))))

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....