BENİM GÜZEL MİNNOŞLARIM KURU ÜZÜMLÜ BROKOLİ SALATASINDAKİ ÜZÜMLERİ KENARA AYIKLAYINCA .......
ORTAYA ELMA RENDELİ SALATA ÇIKTI VE KAPIŞILDI:))))))))
BELİRTMEM GEREKİR Kİ..BENİM VE EŞİMİN FAVORİSİ KURU ÜZÜMLÜ OLAN ,ÇOCUKLAR İSE BU SALATAYA BAYILDILAR...TARİF AYNI ZATEN.TEK FARK İÇİNE KABUKLARIYLA BERABER ELMA RENDELEDİM....
1 TOP BROKOLİYİ YIKAYALIM VE MİNİCİK MİNİCİK AYIRALIM.
AYRI BİR KAPTA;
3 TEPELEME Y. KAŞ. YOĞURT
1Y.KAŞ. MAYONEZ
1 Ç.BARDAĞI CEVİZ
2 ORTA BOY ELMA RENDESİ
1Ç.BARDAĞI MISIR
1T.KAŞ. TUZ.
TÜM MALZ. KERŞTIRALIM....
Kansere karşı faydalı olduğu bilinen brokoli ve brüksel lahanasının, kaynatılarak pişirilmesi halinde içindeki kanserle savaşan "glucosinolates" adlı maddelerin büyük bölümünün yok olduğu bildirildi. Brokoli 30 dk. haşlanırsa, içindeki bu madde yüzde 70 oranında düşüyor.
YANİİ BU NEDENLE EN FAYDALISI ÇİĞ YENENEİ...
BU HAFTA MİSAFİRLERİM VARDI ONLARADA BU SALATAMDAN YAPTIM...MİSAFİRLERİMİN ARASINDA KAZAKİSTANDAN GELEN BİR HANIM ,BU SALATAYA ÇOK KIYMET VERDİ.YOGA EĞİTMENLİĞİDE YAPAN SEVGİLİ ELVİRA SEBZELERİ HEP ÇİĞDEN TÜKETTİĞİNİ BELİRTTİ...GERÇİ BEN HEPSİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETEMEM ANCAK KEREVİZ ,BEYAZ LAHANA VE BROKOLİ SALATASI ÇİĞ OLARAK OLDUKÇA LEZZETLİ OLUYOR....
EVET HANIMLAR AFİYET ŞİFA OLSUN:)))))))))))
elmalıda hiç denemedim ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilElma ve brokoli çok ilginç.hiç çiğ olarak tüketmemiştim bende,ilk fırsatta deniycem canım.özellikle çiğ kerevizi oğlumda çok güzel demişti ama denemek nasip olmadı hiç.şifa olsun inşallah kuzularına da
YanıtlaSilSevgiler
Ben bir türlü sevemedim ama çocuklara sevdirmek için neler yapıyorum şu brokoliyi..
YanıtlaSilElmalıda denemeli..
Ellerine sağlık canım..
Canım nasılsın, görüşemedik ne zamandır. Bu tarifi en kısa zamanda denicem, damak tadına uygunum diye bağırıyor resmen, ellerine sağlık tatlım:))
YanıtlaSilZeynepcim vallahi bravo, brokoli ve elme, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Brokoliyi çok severim, denicem inşallah.
YanıtlaSilsalatada meyva kullanmaya cesaret edememişimdir birtürlü nasıl bir tat çıkacağını çok merak ediyorum oysa...görüntüsü öyle güzelki birkez olsun dene beni diyor hiç olmadı ben yerim hepsini:)
YanıtlaSilGüzel görünüyor,denenmeli:)Ellerine sağlık,sevgilerimle:)
YanıtlaSilelmada yakışıyor demekki brokoliye deniycem canım fikrine eline sağlık
YanıtlaSilbirazda portakal olmalıydıı hımmm tadına doyulmazdı:)
YanıtlaSilelerine sağlık tatlımm:))
Bence de çiğden olması daha iyi olmuş. Ellerine sağlık. Bu arada not olarak ileteyim. Blogger yorum ayarlarını değiştirdiği için seninki gibi "pop up pencere" yorumlara artık abone olunamıyor. Takipçilerinin yazdığın cevapları okuması bakımından istersen yorum ayarlarını "aşağıda gömülü kayıt" olarak değiştir =)
YanıtlaSilGüzel fikir, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
HARİKA EŞİM BROKOLİNİN KOKUSUNU SEVMEDİĞİNDEN BÖYLE YEDİREBİLİM HEMEN DENEYECEĞİM CANIM. ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLER..
hepinize guzel yorumlarınızdan dolayı tesekkur ederım:)))))))))
YanıtlaSilBende artik yeni yeni sevmeye basladim bu tadi. Cig yemek daha guzel dedigin gibi ama ben cogu zaman haslanmis olarak tercih ediyorum..
YanıtlaSilBloguma ziyaretin icin tesekkur ederim canim/ Izlemeye aliyorum bu guzel blogunu bende beklerim..
Sevgiler..