Sayfalar

17 Aralık 2011 Cumartesi

ENFES HAŞHAŞLI ÇÖREK




HERKESE GÜZEL HAFTASONLARI DİLİYORUM:)))))))))
ENFES BİR TARİF VEREREK PAZAR GÜNÜNÜ ŞENLENDİRELİM DİYORUM.....


HAMUR::::::::::::::
250 ML SÜT
125 GR SIVIYAĞ
2 YUMURTA-1 TANESİ ÜZERİNE-
1 KÜP YAŞ MAYA
1YKAŞ. ŞEKER
1Y.KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN


ARASINA ::::::
1 BARDAK SIVI HAŞHAŞ
1 BARDAK SIVIYAĞ

HAMURUMUZU YOĞURDUM.
1 SAAT MAYALANDI.
MAYALANAN HAMURUMU 11 PARÇAYA AYIRDIM.
HER PARÇAYI TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇTIM.
HER KATIN ARASINA BOLCA HAŞHAŞLI HARCI SÜRDÜM.
TEKRAR 11 KATI BÜYÜKCE BİR SERVİS TABAĞI KADAR AÇTIM.
RULO SARIP KEK KALIBIMA YERLEŞTİRDİM.
ÜZERİNE FINDIK KIRIĞI EKLEDİM.
30 DAKİKA DAHA DİNLENDİRDİM.
180 DERECDE PİŞİRDİM.....

OOOOF BİR KABARIYOR.........BİR KATKAT OLUYOR...HADİ KIZLAR MUTFAĞA ....

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN............



20 yorum:

  1. ellerine sağlık denemeli bunu mutlaka:))

    YanıtlaSil
  2. oh oh maşallah nede güzel kabarmış,geçenlerde bende yaptım kek kalıbında benimkide böyle kabarmıştı ama içi biraz zor pişmişti..
    ellerine sağlık canım afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.harika kabarmış.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. uuuuu ne güzel kabarmış

    nam nam nam olsada yesem :)
    demin girdim içeri
    daha önce baksaydım haşhaş alırdım gelirken

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  5. Maşallah ne de güzel kabarmış,mis miss misssss...
    Nefiss olmuş.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. vayyyy.nasıl kabarmış canım.harika bir çörek olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık yine çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. bir ara ben e corek cok yaoardim yilaaardir yapmadim:(
    eellerien saglik, cok guzel gorunuor

    YanıtlaSil
  9. Çarşamba günü gelecek olan misafirlerime tan da haş haşlı bir tarif arıyordum.İlaç gibi geldi teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. nasil kabarmis öyle...
    harika.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Nasıl severim
    Ama biraz tembellestim ben ben bu mayali hamurlara.
    Aklımı çeldin !! :))))
    Cok sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım.enfes görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Amanınnnn nasıl kabarmış bu canısı..
    Maşallah..:))
    Nefiss görünüyor canım nefiss..
    Ellerine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. ay ayy nasil da kabarmis... nefisss...

    YanıtlaSil
  15. haşhaşlı çöreği severim ellerine sağlık canım güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  16. maaşAllah ne kadar güzel kabarmış öyle.nefis görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. enfes, nefis daha nasıl anlatailirimki harika olmuş:) ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  18. canım arkadaslarım hepınıze yorumlar ıcın tesekkur ederım:)))))))bu arada içinin iyi pişmesi için düşük ısı ayarlamak lazım.
    170 180 derecde gayet güzel pişiyor.....

    lezzetide harıka...
    bende yakında tahinlisini yapıcam inşallah...

    sevgiler. selamlar.......

    YanıtlaSil
  19. harika görünüyor. Ben hep ekmek yapma makinemde yapıyordum ilk fırsatta bunu da deneyip sonucu paylaşıcam:)

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....