Sayfalar

23 Ağustos 2011 Salı

TULUMBA TATLISI




MERHABALAR GECENLERDE TULUMBA TATLISI YAPMAK ISTEDIM..ASLINDA TULUMBA TATLISI ICIN ALETIM YOKTU.KREMA TORBASIYLA SIKTIM.ŞEKİL OLARAK TULUMBAYA FAZLA BENZEMEDİ ,DAHA İNCE OLDU.
ANCAKK SON DERECE GÜZEL BİR TATLI OLDU.
TEK PROBLEMİ ERTESİ GÜNE KALINCA  YUMUŞAK OLMASI.YANİ KIZARTIP YENİLECEK..TAZE TAZE..
BENDE AZ ÖLÇÜYLE YAPIYORUM ARTIK.YAPIP BİTİRİYORUZ..


  • 2YUMURTA
  • 1YKAŞIĞI TYAĞ
  • 2.5 ÇAY BARDAĞI UN
  • 2.5 ÇAYBARDAĞI SU

ŞERBETİ::::
1 BARDAK SU
1 BARDAK ŞEKER
1TATLI KAŞ. LİMON

İLK OLARAK ŞERBETİ YAPALIM VE SOĞUTALIM.

HAMUR İÇİN:::::

TENCEREMİZE YAĞI VE SUYU ALALIM, ERİYİNCE  UNU EKLEYELİM.İYİCE ÇIRPALIM.
TEKER TEKER YUMURTALARI KIRALIM VE HIZLICA YENİDEN ÇIRPALIM.
HAMURUMUZU SIKMA TORBASIYLA KIZGIN YAĞA SIKALIM.

KIZARAN HAMURLARI HEMEN ŞERBETE ATALIM..

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN..........

BEN GÜVENİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÖZGÜL ABLANIN TARİFİNİ DENEDİM..TEŞEKKÜRLER ÖZGÜL ABLA..


http://www.ozguluntarifleri.com/2008/11/tulumba-tatlisi/


29 yorum:

  1. en sevdiğim tatlılardan biridir, nefis görünüyor, çıtır çıtır, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok severim ben bu tatlıyı deniycem kesin ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. adın gibi çok marifetlisin canım.harika lezzetler den biri daha.ellerine sağlık.bayıldım görüntüye.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. hamuru kızartırken kızgın yağa değil soğuk yağa sıkmak gerek

    ve her seferinde yağı soğutup içinci partiyi kızartmak lazım

    böylece tatlılar kıtır kıtır olur ;)

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canım enfes olmuş
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. aynen öyle...

    hamuru soğuk yağın içine sıkıp sonra ocağın altını açacaksın...
    her partı kızartmada da yağı soğutman lazım

    ayrıca hamuru sıkma torbasıyla sıkarken bir miktar sıktıktan snra ucu sıvıyağa batırılmış mutfak makasıyla kesersen daha düzgün şekiller elde edersin ;)

    YanıtlaSil
  7. ağzım sulandı.. süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım, ben artık şaşırmıyorum, sen herşeyi yaparsın:)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.Krema torbasına takılan uçlar ince olduğu için ince oluyor.Nefis olmuş:)

    YanıtlaSil
  10. Ev yapımı gibisi varmı canım ellleri
    ne sağlık bayılırım sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. diyette olmasam kesin hiç üşenmem şimdi yapardım hatta yapsam mı acaba yaaa???çok güzel görünüyorlar tam lokmalık ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. ooh bayilirim tulumba tatlisina :)
    ellerine saglik hamaratim benim :) afiyet sekerler olsun size..
    sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  13. valla süper bence, hem de ev yapımı ve çok daha sağlıklıdır hazırlara göre.

    YanıtlaSil
  14. Benim canavarlarda kesin bayılırlar bu tatlıya..
    Haklısın canım yaa yedikçe azıyor bunlar..:))
    Birde böyle tatlılarla enerjileride tavan yapıyor.
    Benim 2 numara felaket bişey zaten durduramıyorum:))

    Çıtır çıtır,nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık canım benim
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. bu tip tatlıların en kötü yanı ertesi güne kalınca yumuşamaları.sinir oluyorum:)

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. nobbless teşekkürler canım benım..

    suzancım,sevdacım,yemek bir aşk,emine öztürk,bahar,pembe kekik,derya,hasret,swotpices,meliha,paptya..hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar...
    sevgili muhabbet sofrası..bilgi için sanada çok teşekkür ederim..inşallah bir dahaki sefere tavsiyene uyup yapıcam...

    hayatın tatları..yok yok bırakma sakın diyeti....devam maşallah bak nasıl güzel gidiyorsun...

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık Zeynep ablaçım.. :)

    YanıtlaSil
  18. önemli olan tadı ve eminimki çok leziz olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  19. derya ve eylem sızlerede teşekkur ederım....

    YanıtlaSil
  20. Canım ellerine sağlık, bence çok güzel görünüyorlar. Eminim çok da lezzetli olmuşlardır.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık ablam.enfes görünüyor...çok severim tulumba tatlısını...
    ellerine sağlık.öptümmm.

    YanıtlaSil
  22. canım bu sıkma aparatlarını nerden alıyorsunuz ?,yapmak istiyorum ama böyle aparatlar yok bende.
    Bu arada mükemmel olmuş,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  23. Ay çok harika denemem
    Lazım sitenizi tesadüfen gördüm çok beğendim;))

    YanıtlaSil
  24. Zeynepcim ellerine saglik tulumba tatlisi nefis gorunoyor. Tarfimi deneyip begenmene sevindim Ayrica Mubarek Ramazan bayramini kutlarim.
    Sevdiklerinle birlikte seker tadinda bayram gecirmeni dilerim..
    cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum;)

    YanıtlaSil
  25. HÜLYA,YEŞİM ABLA İKİNİZEDE ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...

    GÜLCAN BEN EMİNÖNÜNE GİTTİĞİMDE ALMIŞTIM.9 PARÇA DUY SETİ DİYE ALDIM.BEĞENMENE SEVİNDİM....

    SEVGILI KOKOŞŞ HOSGELDIN..UMARIM SIKSIK GORUSURUZ...

    ÖZGUL ABLA BEGENEMMII TUM TARIFLERINI BEGENIYORUM ELLERINE SAGLIK..

    YanıtlaSil
  26. Süpersin, tarifin çok kolaymış. Nedense tulumba tatlısını çok severim, ama hiç yapmamıştım. Her zaman ki gibi görsellikte muhteşem.
    Eline koluna sağlık, iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  27. çıtır çıtır mükemmel bir lezzet..ellerinize sağlık harikaaa:))

    YanıtlaSil
  28. ellerine sağlık ama ben yaptım oldu da tarif eksik irmik yok

    YanıtlaSil
  29. hımmm benım tarıf ırmıksız zaten:))bıraz uyduruk bır tarıf ama ınanın güzel oluyor:))))))sevgıler sevgılı adsız...

    arkadaşlar hepınıze sevgıler selamlar:))))))))

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....