YAŞAM...YEMEK...GEZİ...EĞLENCE @marifetellerimizde @zeynepturan_zyevent
Sayfalar
▼
24 Ağustos 2011 Çarşamba
ARASI KREMALI REVANİ
MERHABALAR..İNTERNETTE BU ARALAR ÇOK POÜLER BİR TARİF ANCAK BEN İLK KEZ BAHARDA GÖRDÜM::::http://cafeportakal.blogspot.com/2011/07/kremal-revani.html
ODA OKTAY USTADAN ALMIŞ TARİFİ...RESİMLERİNİ GÖRÜNCE BAYILDIM..HELE BAHAR BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATINCA HEMEN YAPTIM...
TARİFTE BİZİM EV HAKLINA GÖRE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM..
KEKİ::::::::::::::
3 YUMURTA
3YKAŞ.İRMİK
1Ç.BARDAĞI TOZ ŞEKER
5YKAŞ UN
1PK KABATMATOZU
YARIM LİMON RENDESİ
ARA KREMASI:::::::::
3 BARDAK SÜT
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1.5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YKAŞ ŞEKER
1YKAŞ.TYAĞ
ŞERBETİ::::::::::::
3 BARDAK SU
2 BARDAK ŞEKER
1TKAŞ LİMON SUYU
İLK OLARAK KREMAMIZI YAPALIM,ILITALIM.
REVANİNİN KEKİNİN MALZ. ÇIRPALIM.BORCAMDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA BORCAMDAN ÇIKARALIM İKİYE KESELİM.
ŞERBETİNİ YAPALIM.
ŞERBET SICAK ,KEK ILIK OLMALI.
KEKİN İLK KATINI SICAK ŞERBETLE ISLATALIM.
KREMAMIZI SÜRELİM.
2. KAT KEKİMİZİ KOYALIM.KALAN ŞERBETİMİZİ DÖKELİM.
ŞERBETİNİ ÇEKTİKTEN VE İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA,
EN AZ 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETELİM.
HATTA ERTESİ GÜNE DAHA LEZZETLİ OLDU....
AFİYET ŞİFA OLSUNN............
çok merak ettim nasıl olur diye.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilnefis bir tatlı olmuş bu ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilAğzımın suyu aktı desem..
YanıtlaSilEvde revani yeni bitti ama bu kremalısınıda en kısa zamanda deneyeceğim.
Ellerine sağlık birtanemm..
ilk defa görüyorum, acaip merak ettim, denenecekler listesine dahil, yeni tatları seviyorum, teşekkürler paylaşım için. (:
YanıtlaSilnasıl güzel bir tatlı olmuş..hele arası kremelı..enfes..ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilcanım çok sevindim beğenmene bizim evin de favorisi:)ellerine sağlık
YanıtlaSilöpüyorum
zaten revaniyi çok sewerim böle görünce dahada bi sewdim:)) ama keki nasıl ikiye ayırcaz sankim ben ayıramam kırılır?
YanıtlaSilayy buarada ben adımı sorduğunuzu yeni hatırladım :) kusura bakmayın.
YanıtlaSilFEYZA :)
Şahane olmuş! Ellerine sağlık, kesinlikle denemeli.
YanıtlaSilRevani birara ne çok yapardım, kremalı hiç bilmiyordum ama denemek isterim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbenimde cok hosuma gitti bende mutlaka deniyecegim ellerinize saglik
YanıtlaSiloruçtanmıdır nedir kokusu geldi burnuma sanki :)
YanıtlaSileline sağlık olsun
bende cafe portakalda görmüştüm ve bayılmıştım,senin ki de harika görünüyor ellerine sağlık yine marifetlim...
YanıtlaSilMERHABA REVANEN HARİKA GİRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK TAM RAMAZANLIK BİR TATLI. BENDE BEKLERİM
YanıtlaSilrevani cok severım zaten arası kremalı nasıldır acabaaa super gorunuyor =)
YanıtlaSilİnanılmaz lezzetli gözüküyor, olsa da yesek... dur ben en iyisi hemen deneyeyim.
YanıtlaSilEline koluna sağlık
zeynepcim alayım ben bu tabağı en iyisi...harika olmuş canım.ellerine sağlık...hayırlı iftarlar olsun...
YanıtlaSilartik bayramda yaklasmisken butun bloglarimiza masallah pek bi tad geldi hep tatlandik :) revani icin ellerine saglik
YanıtlaSilsüper görünüyor zeynepcim.Eminim tadıda öyledir.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilay harıka ellerınıze saglık :)) ramazanda tatlı daha fazla yenıyor bızde:)
YanıtlaSilSEVGİLİ BEDİA,LEZZET SARAYI,MELİHA,ŞEHNAZ,SWOTPİCES,BAHAR,FEYZA,HÜLYA,NOBBLESS,BETÜL,PAŞASOFRAM,MUHABBETSOFRASI,SUZAN,GÜLCAN,MEKİLA,IHLAMURCUM,ÖZNUR,ÖZİ,YEŞİMABLA VE KOKOŞ KELEBEK
YanıtlaSilHEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM..NAZİK YORUMLARINIZ...GÜZEL SÖZLERİNİZ VE ZİYARETİNİZ BENİ ÇOK MUTLU ETTİİ...SEVGİLER....
Hımmm nefis görünüyor arkadaşım eline sağlık;)
YanıtlaSilara kreması nasıl yaplıyo
YanıtlaSilsevgılı adsız krema için tencereye t.yağını koyalım eriyince unumuzu ekleyelim ve bıraz kavuralım.
YanıtlaSilkavrulan una sütü,nişastayı ve şekeri ekleyelim.
katı kıvam alana kadar pişirelim.
ılınmaya bırakalım.
ılınınca şerbetle ıslattığımız ılk katın üzerine dökelim...
afiyet olsun:)))))))))
güzel ziyaretin için teşekkürederim..sevgiler...
Guzel gorunuyorda ikiye bolmek nasil olucak
YanıtlaSilGuzel gorunuyorda ikiye bolmek nasil olucak
YanıtlaSilsevgili Ayfer teşekkürederim:)))))))))
YanıtlaSilrevani fırından çıkıp ilk sıcağını atınca ikiye kesiyoruz.pandispanya kadar kolay kesilmedi biraz zor oldu ama sonucuna değdi:))))))sevgiler