Sayfalar

24 Ağustos 2011 Çarşamba

ARASI KREMALI REVANİ




 MERHABALAR..İNTERNETTE BU ARALAR ÇOK POÜLER BİR TARİF ANCAK BEN İLK KEZ BAHARDA GÖRDÜM::::http://cafeportakal.blogspot.com/2011/07/kremal-revani.html

ODA OKTAY USTADAN ALMIŞ TARİFİ...RESİMLERİNİ GÖRÜNCE BAYILDIM..HELE BAHAR BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATINCA HEMEN YAPTIM...

TARİFTE BİZİM EV HAKLINA GÖRE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM..


 KEKİ::::::::::::::

3 YUMURTA
3YKAŞ.İRMİK
1Ç.BARDAĞI TOZ ŞEKER
5YKAŞ UN
1PK KABATMATOZU
YARIM LİMON RENDESİ


ARA KREMASI:::::::::

3 BARDAK SÜT
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1.5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YKAŞ ŞEKER
1YKAŞ.TYAĞ


ŞERBETİ::::::::::::

3 BARDAK SU
2 BARDAK ŞEKER
1TKAŞ LİMON SUYU

İLK OLARAK KREMAMIZI YAPALIM,ILITALIM.

REVANİNİN KEKİNİN MALZ. ÇIRPALIM.BORCAMDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM.

PİŞTİKTEN SONRA BORCAMDAN ÇIKARALIM İKİYE KESELİM.

ŞERBETİNİ YAPALIM.

ŞERBET SICAK ,KEK ILIK OLMALI.

KEKİN İLK KATINI SICAK ŞERBETLE ISLATALIM.

KREMAMIZI SÜRELİM.

2. KAT KEKİMİZİ KOYALIM.KALAN ŞERBETİMİZİ DÖKELİM.

ŞERBETİNİ ÇEKTİKTEN VE İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA,
EN AZ 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETELİM.

HATTA ERTESİ GÜNE DAHA LEZZETLİ OLDU....



AFİYET ŞİFA OLSUNN............

28 yorum:

  1. çok merak ettim nasıl olur diye.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. nefis bir tatlı olmuş bu ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  3. Ağzımın suyu aktı desem..
    Evde revani yeni bitti ama bu kremalısınıda en kısa zamanda deneyeceğim.
    Ellerine sağlık birtanemm..

    YanıtlaSil
  4. ilk defa görüyorum, acaip merak ettim, denenecekler listesine dahil, yeni tatları seviyorum, teşekkürler paylaşım için. (:

    YanıtlaSil
  5. nasıl güzel bir tatlı olmuş..hele arası kremelı..enfes..ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  6. canım çok sevindim beğenmene bizim evin de favorisi:)ellerine sağlık
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  7. zaten revaniyi çok sewerim böle görünce dahada bi sewdim:)) ama keki nasıl ikiye ayırcaz sankim ben ayıramam kırılır?

    YanıtlaSil
  8. ayy buarada ben adımı sorduğunuzu yeni hatırladım :) kusura bakmayın.
    FEYZA :)

    YanıtlaSil
  9. Şahane olmuş! Ellerine sağlık, kesinlikle denemeli.

    YanıtlaSil
  10. Revani birara ne çok yapardım, kremalı hiç bilmiyordum ama denemek isterim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. süper görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. benimde cok hosuma gitti bende mutlaka deniyecegim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  13. oruçtanmıdır nedir kokusu geldi burnuma sanki :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  14. bende cafe portakalda görmüştüm ve bayılmıştım,senin ki de harika görünüyor ellerine sağlık yine marifetlim...

    YanıtlaSil
  15. MERHABA REVANEN HARİKA GİRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK TAM RAMAZANLIK BİR TATLI. BENDE BEKLERİM

    YanıtlaSil
  16. revani cok severım zaten arası kremalı nasıldır acabaaa super gorunuyor =)

    YanıtlaSil
  17. İnanılmaz lezzetli gözüküyor, olsa da yesek... dur ben en iyisi hemen deneyeyim.
    Eline koluna sağlık

    YanıtlaSil
  18. zeynepcim alayım ben bu tabağı en iyisi...harika olmuş canım.ellerine sağlık...hayırlı iftarlar olsun...

    YanıtlaSil
  19. artik bayramda yaklasmisken butun bloglarimiza masallah pek bi tad geldi hep tatlandik :) revani icin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  20. süper görünüyor zeynepcim.Eminim tadıda öyledir.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. ay harıka ellerınıze saglık :)) ramazanda tatlı daha fazla yenıyor bızde:)

    YanıtlaSil
  22. SEVGİLİ BEDİA,LEZZET SARAYI,MELİHA,ŞEHNAZ,SWOTPİCES,BAHAR,FEYZA,HÜLYA,NOBBLESS,BETÜL,PAŞASOFRAM,MUHABBETSOFRASI,SUZAN,GÜLCAN,MEKİLA,IHLAMURCUM,ÖZNUR,ÖZİ,YEŞİMABLA VE KOKOŞ KELEBEK

    HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM..NAZİK YORUMLARINIZ...GÜZEL SÖZLERİNİZ VE ZİYARETİNİZ BENİ ÇOK MUTLU ETTİİ...SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  23. Hımmm nefis görünüyor arkadaşım eline sağlık;)

    YanıtlaSil
  24. ara kreması nasıl yaplıyo



    YanıtlaSil
  25. sevgılı adsız krema için tencereye t.yağını koyalım eriyince unumuzu ekleyelim ve bıraz kavuralım.

    kavrulan una sütü,nişastayı ve şekeri ekleyelim.

    katı kıvam alana kadar pişirelim.

    ılınmaya bırakalım.
    ılınınca şerbetle ıslattığımız ılk katın üzerine dökelim...

    afiyet olsun:)))))))))

    güzel ziyaretin için teşekkürederim..sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Guzel gorunuyorda ikiye bolmek nasil olucak

    YanıtlaSil
  27. Guzel gorunuyorda ikiye bolmek nasil olucak

    YanıtlaSil
  28. sevgili Ayfer teşekkürederim:)))))))))

    revani fırından çıkıp ilk sıcağını atınca ikiye kesiyoruz.pandispanya kadar kolay kesilmedi biraz zor oldu ama sonucuna değdi:))))))sevgiler

    YanıtlaSil

BLOG SAHİBİ OLMAYAN ARKADAŞLAR -ADSIZ- BUTONUNU İŞARETLEYİP YORUM BIRAKABİLİRLER:)
ZAMAN AYIRIP YORUM YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.....