MERHABALAR...BU ÇÖREKLERDE NEFİS OLDULAR...BEN TAHİNLİ VE HAŞHAŞLI ÇÖREKLERİN TELTEL DÖKÜLENLERİNİ ÇOK SEVERİM...İŞTE BUNLARDA AYNI ÖYLE OLDULAR:)))))))))))))
BU RULO OLANI :
3 TOP HAMUR ALDIM.HER KATI İNCECİK AÇIP ARALARINA HAŞHAŞLI HARCI SÜRDÜM.RULO SARIP.EVİRE ÇEVİRE SARDIM...
HAŞHAŞLI KATMER::::::::::
AYNI HAMURLA YAPTIM.
RESIMDEKİ GİBİ TOP HAMURU İNCECİK AÇIP HAŞHAŞ SÜRDÜM.RULO SARIP İNCECİK OLARAK YENİDEN AÇTIM.
ALTI ÇOK KISIK TAVADA PİŞİRDİM.
KEK KALIBINDA ŞEKERLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK:::::::::::::::::::
AYNI HAMURLA YAPTIM.HAŞHAŞLI HARCA ŞEKER EKLEDİM.
2 HAMUR AÇTIM BİR TANESİNE HARCI SÜRDÜM.ÜSTÜSTE KAPATTIM.RULO SARIP KEK KALIBINA YERLEŞTİRDİM.
BUDA KATMAN KATMAN AYRILDI VE YUMUŞACIK OLDU.....
250 ML SÜT
125 GR SIVIYAĞ
2 YUMURTA-1 TANESİ ÜZERİNE-
1 KÜP YAŞ MAYA
1Yemek KAŞ. ŞEKER
2Y.KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN .
HAMURU YOĞURALIM 1 SAAT MAYALANSIN.SONRA BU 3 ŞEKİLDEN HANGİSİNİ İSTERSENİZ UYGULARSINIZ.
HAŞHAŞLI HARCI İSE HAŞHAŞ VE SIVIYAĞI KARIŞTIRDIM.
SON KEK KALIBINDAKİNE ŞEKER EKLEDİM...
BEN TABİİKİ TATLI CANAVARI OLARAK ŞEKERLİLERİ ÇOOOKKK SEVDİM:))))))))))))
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNNNNN
Ellerine saglik, cok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilelinize sağlık çok severim haşhaşlı böreği.
YanıtlaSilnefis olmuş canım.bizim burada da çok yaparlar .bilirm tadını.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılırım ben haşhaşlı çöreğe.
YanıtlaSilBenim kayınvalidem bunun uzmanıdır :) Nefis yapar. Bizede peynirle yemek düşer. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor:)bayılırım haşhaşlı tariflere:)ellerinize sağlık....
YanıtlaSilyine nefis yine nefis olmuslar,ellrine saglik canim,yanliz bir sorum var,hamuruna 1 yemek kasigimi yoksa 1 cay kasigimi seker ekleycegiz,bir de tuz 2 yemek kasigi,sanirim dogru,bazen seker koyuldugunda tuz cok olursa tadi bi tuhaf oluyo hamurun,cok tesekkürler cevabin icin simdiden,öptüm seni...
YanıtlaSilayyy zeynebim nasıl severim bilsen, hele bu saatte karnım açıkmış ve yanıbaşımda çayım dururken ooofff ooooffffffff
YanıtlaSilnesrin,dürrü yekta,sevda,anne eli,hülya ,bir tutam kekik ve nobbless...kızlar hepınıze zıyarteınız ve guzel yorumlarınız için teşekkür ederim....sevgiler...
YanıtlaSilterazikızı şeker 1 yemek kaşığı.
tuz 2 ykaşığı ama ben silme koyuyorum.yani tepeli olmasın tuz.
tadı güzel oluyor.
bu hamur zaten tahinli papatya ekmekte kullandıgım hamur..bereketlıde..baksana 3 ayrı tarıf cıktı.
ancak ben sade haşhaşlıları cok sevmedım..teltel olması ve hamurun hatırına yedım....ooo şekerli olanlara bayıldım:))))))))şeker çok yakıştı....
sevgıler canım:)))))))
Ellerinize sağlık, tarifi ayrıca çok güzel resimlemişsiniz.
YanıtlaSilBu arada blogunuzun ismi ne hoş, gerçekten bazen tarif önemli değil. El marifeti daha önemli.
sevgiyle kalın...
HAŞHAŞI NERDEN BULABİLİRİM?
YanıtlaSilHaşhaşlı çöreği pek de severim:) ellerine sağlık tatlım, öperim...
YanıtlaSilHaşhaşlı çöreği pek de severim:) ellerine sağlık tatlım, öperim...
YanıtlaSilıhlamurcum ..tesekkurler canım:)
YanıtlaSilnilhan ben eminönüne gittiğimde almayı unuttum orada kesin vardır.dönüşte yol üzerinde bir bahartacı vardı.oradan şeokella kutuları içinde hazır pakette satılanından aldım.paketın yarısını kullandım.yağlı haşhaş diyince veriyorlra...
benhurum ...ee o zaman beklerım bır gun..beraber yerız:)
sevgıler kızlar...