7 Şubat 2015 Cumartesi

PEMBİŞ BEZE...BEZE TARİFİ


Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil
fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı
Vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi
Ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym.

Manası:Allah'ım! kapalılıkları açan, geçmişe son veren,hakka hakikatla destek olan,mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz muhammede O'nun aline ve ashabına
O'nun yüce kadrü kıymetince salat eyle,ve O'nu mübarek kıl.






BUNLARDA BAŞKA BİR SEFERDEN....





3 YUMURTA AKI KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPILIR VE TENCEREYE ALINIR .

İÇİNE ;
-3 Ç.BARD.ŞEKER
-3 DAMLA LİMON EKLENİR VE DİBİNİ TUTTURMADAN DEVAMLI ÇIRPARAK 5-7 DAK.PİŞİRLİR.



PİŞEN BEZELER SIKMA TORBASINA ALINIP SIKILIR.



160 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRLİR.



AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNN



BUNLARDA PEMBE GIDA BOYASIYLA YAPTIKLARIMIZ...





2 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

şu bezelerin şirinliğine bak ya oldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

marifet ellerimizde dedi ki...

sevgili yemek tarifleri çok teşekkürederim güzel yorumunuz için...sevgiler