26 Aralık 2013 Perşembe

CİĞER SOTE-BULGUR PİLAVI-KIZARTMA



 HERKESE MERHABALAR:)))))))))

BEN CİĞER HİÇ YEMİYORUM ANCAKKK EVDE İKİ CİĞER CANAVARIM VAR ONLARA HAFTADA BİR YAPIYORUM.)))))))))

500 GR CİĞERİ YIKAYIP TENCEREYE ALALIM,ÜZERİNE AYNI HİAZADA SU KOYUP SERTLİĞİNİ KAYBEDENE KADAR PİŞİRELİM.

ALTI ÖNCE AÇIK SONRA KISIK OLSUN.....

CİĞER YUMUŞAYIP YENECEK KIVAMA GELİNCE AYRI BİR TAVAYA::::::::
1 SOĞAN
2 YEŞİL BİBER
5 Y.KAŞIĞI ZYAĞ
KOYUP KAVURALIM...

KAVRULAN SOĞANLARA İKİ DOMATES RENDE EKLEYELİM.

CİĞERLERİDE KOYALIM 20 DAKİKA TÜM LEZZET ÖZDEŞLEŞENE KADAR PİŞİRELİM.

İÇİNE KEKİK ,TUZ VE KARABİBER EKLEYİP BULGUR PİLAVI VE KIZARTMA  EŞLİĞİNDE SUNALIM:)))))))))

BULGUR PİLAVI:::::::::::
2 BARDAK BULGUR
3.5 BARDAK SU ÖLÇÜSÜDÜR.
TENCEREYE  5 DİŞ SARIMSAĞI  ALALIM KAVURALIM PİŞTİKLERİNDE İÇİNE BULGURLARI EKLEYELİM TANE TANE OLANA KADAR KAVURALIM.İÇİNE 2 DOMATES RENDESİ 1T.KAŞ.SALÇA EKLENİR TUZ K.BİBER KOYULUP BİRAZ DAHA KAVRULUR.
3.5 BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDİLİR.SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.


 


5 yorum:

Günlükçü Bayan dedi ki...

harika bir menü olmuş elinize sağlık

marifet ellerimizde dedi ki...

COK TESEKKUREDERIM...SEVGILER

meri dedi ki...

çiğer bulgur pilavı bu hafta 2 defa yedim ama utanmadan seninkinden de alıverdim haberin ola :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Afiyetle..

marifet ellerimizde dedi ki...

Meryemcimmm al tabiiii hayatimmmm
Pembeesinti tesekkuederim..sevgiler