9 Haziran 2013 Pazar

ASMA YAPRAĞINDA ENGİNAR SARMA



 
Malzemeler::::::::::

5 adet enginar

250 gram taze asma yaprağı-

2 adet kuru soğan

1 adet limon

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Yarım su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet kesme şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay bardağı sıcak su

5 dal taze nane

7 dal taze dereotu

1 adet havuç

Tuz

 

 

Üzeri için;

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Bir buçuk su bardağı su

 

Yapılışı:::::::::::

Ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).

2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin.

Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Daha sonra kıyılmış taze nane, yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.

Karıştırıp ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.

Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma  yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.

Ortasına enginarınızı yerleştirin.

İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.

asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.

Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereniz zeminine yayın.

Üzerine 1 adet havucu halka halka doğrayıp serpin.

Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.

Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
BEN ASMA YERİNE PAZI YAPRAĞINDA DAHA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM .BİRDAHAKİ DENEMEM O YOLDA OLACAK.




 TARİF SEVGİLİ TÜMAYIN:http://www.tumayinmutfagi.com/TarifYorum-348-yemek-tarifleri_enginar-sarmasi.htm
TÜMAYCIMM ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLIK





6 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olur bayılırım,ellerinize sağlık..Tamda mevsimi,tazecik asma yaprakları ve enginarlar tezgahlarda..

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık Nefis bir tarif sunumuda çok şık olmuş sevgiler

Adsız dedi ki...

Definitely appreciate what you've got here, thrilled you're
putting it around and what you have to say. Your article was splendidly balanced between
amusing and educational. I am excited to exchange ideas and insight with you.
Your website is unquestionably one of the better blogs online right now.



Review my web-site - nicolas vaporidis

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık inanılmaz lezzetli görünüyor. Ben de geçen gün yaptım çok güzel oldu. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

Tümay Öztürk dedi ki...

Beğenmenize çok sevindim:) Gerçekten güzel bir lezzet. üstelik de herşeyin tam zamanı ile harika bir alternatif:) Pazı yaprağıyla da nefis olacğaına eminim. Elerinize sağlık. Afiyet olsun:)

marifet ellerimizde dedi ki...

cok tesekkurler tumaycım fıkrıne saglık:))))))))