Malzemeler::::::::::
5 adet enginar
250 gram taze asma yaprağı-
2 adet kuru soğan
1 adet limon
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı sıcak su
5 dal taze nane
7 dal taze dereotu
1 adet havuç
Tuz
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Bir buçuk su bardağı su
Yapılışı:::::::::::
Ayıklanmış yıkanmış enginarları
limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).
2 adet ince doğranmış kuru soğanı
zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam
edin.
Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2
dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.
Daha sonra kıyılmış taze nane,
yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.
Karıştırıp ocağın altını kapatın ve
iç harcı soğumaya bırakın.
Geniş bir tabağın üzerine sıcak
suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma yaprağını
kare olacak şekilde yerleştirin.
Ortasına enginarınızı yerleştirin.
İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç
harcınızdan koyun.
asma yaprağını enginarın her
tarafını örtecek şekilde sarın.
Tüm enginarlar bitene kadar aynı
işleme devam edin.
Kalan son kuru soğanı yemeklik
doğrayıp tencereniz zeminine yayın.
Üzerine 1 adet havucu halka halka
doğrayıp serpin.
Yaprağa sarılı enginarlarınızı
yerleştirin.
Üzeri için gerekli zeytinyağını,
limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına
alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
BEN ASMA YERİNE PAZI YAPRAĞINDA DAHA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM .BİRDAHAKİ DENEMEM O YOLDA OLACAK.
TARİF SEVGİLİ TÜMAYIN:http://www.tumayinmutfagi.com/TarifYorum-348-yemek-tarifleri_enginar-sarmasi.htm
TÜMAYCIMM ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLIK
6 yorum:
Nefis olur bayılırım,ellerinize sağlık..Tamda mevsimi,tazecik asma yaprakları ve enginarlar tezgahlarda..
Eline sağlık Nefis bir tarif sunumuda çok şık olmuş sevgiler
Definitely appreciate what you've got here, thrilled you're
putting it around and what you have to say. Your article was splendidly balanced between
amusing and educational. I am excited to exchange ideas and insight with you.
Your website is unquestionably one of the better blogs online right now.
Review my web-site - nicolas vaporidis
Merhabalar,
Ellerinize sağlık inanılmaz lezzetli görünüyor. Ben de geçen gün yaptım çok güzel oldu. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Beğenmenize çok sevindim:) Gerçekten güzel bir lezzet. üstelik de herşeyin tam zamanı ile harika bir alternatif:) Pazı yaprağıyla da nefis olacğaına eminim. Elerinize sağlık. Afiyet olsun:)
cok tesekkurler tumaycım fıkrıne saglık:))))))))
Yorum Gönder