8 Aralık 2012 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ










1PAKET YAŞMAYA
2 BARDAK ILIK SU
ALDIĞI KADAR UN
1ÇK.MAHLEP
1YK.TUZ
2 SU B. PUDRA ŞEKERİ
300 GR T.YAĞ
1 YUMURTA
KUŞ ÜZÜMÜ
FINDIK


YAPILIŞI::::::::::

MAYA VE SUYU BERABER ERITELİM.
 ICINE MALZEMELERI DOKELİM, HAMUR OLUNCA 1 SAAT BEKLETELİM.
HAMURDAN ÜÇ PARCA ALIP SAC ORGUSU YAPA YAPA TEPSIYE DIZELİM VE  ÜZERLERINE YUMURTA SARISI VE KIRIK FINDIK EKLEYELİM.


AFİYET ŞİFA OLSUNN......

4 yorum:

Swotpisces dedi ki...

elinize sağlık, süperler...

Almanya'dan Gülçin dedi ki...

Sayfanızı şimdi gördüm:)çok marifetlisiniz maşallah ;)Facebook sayfanızı baktım ama yok sanırım. Dondurmalarınız çok güzellerimiş;) denicem...anlatımlarınızda çok iyi:)başarılarınızın devamı dileğiyle

Adsız dedi ki...

merhaba zeynep hanım,ben verdiğiniz gerçek simit tarifini yapmayı düşünüyorumda acaba fırını kaç derecede ayarlıycaz ve sıcak fırınamı koyucaz teşekkürler.

marifet ellerimizde dedi ki...

sevgılı swotpıeces teşekkurerl....almanyadan gulcan ne guzel sozler:))))))tesekkurederım.....

sevgılı adsız sanada zıyaretın ıcın tesekkurederım.umarım sımıtın coook guzel olur.mayalanma suresını uzun tut en az 1 saat beklet hamurunu 180 derece pişir herzaman sıcak fırın daha guzel sonuç veriyor.....ben genelde fırını ıstırım ıcıne atarım 30 dakıka ılık fırında iyice maya getirir sonra fırını yakarım....

sevgıler:))))))