11 Kasım 2011 Cuma

MİKRODALGAFIRIN KEKİ-MİKROKEK

MERHABALAR SEVGİLİ ARKADAŞLARIM...HEPİNİZİ...BLOĞUMU....YAZMAYI COK ÖZLEDİM....

ÇOK HAREKETLİ   BİRAZDA SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUZ........

ÖNCELİKLE;
 4. UFAKLIĞIM AHMETİN SÜNNETİ YAPILDI.GAYET GÜZEL OLDU.RESİMLERİ YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIM.ANCAK MEVLÜT YAPAMADIK.UMARIM HAYIRLISIYLA ONUDA ARADAN ÇIKARTIRIZ.....

BAYRAMIN İLK GÜNÜ ÜÇÜZLERİMİN EN UFAĞI MERYEMİN KOLU KIRILDI:((((((((KOLU ALÇIDA MELEĞİMİN......


BUNLARIN HEPSİ ÜSTÜSTE GELDİ.

.

YANİ ANLAYACAĞINIZ  YOĞUN  GÜNLER OLDU.....

HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEDİĞİMİ TEKRAR SÖYLEYİP.
BÖYLE YOĞUN GÜNLERDE YAPILICAK OLDUKÇA BASİT BİR TARİF VERMEK İSTİYORUM.9 DAKİKADA KEK...

TURKCELL KADINLAR KLUBU ÜYELERİNE DÜZENLİ OLARAK TARİF GÖNDERİYOR YANİİİ BU TARİFDE TURKCELLİN:)))))))


BU FIRINDAN İLK ÇIKMIŞ HALİ.SÜNGER GİBİ BİR KEK OLUYOR.








BU ARALAR SIKSIK BU KEKİ YAPIYORUM....ÇOK PRATİK....

BU HALİDE SOSU GÖRMÜŞ HALİ:)))))))))

GELELİM TARİFE:::::::::::::

1 BARDAK SÜT
 1 BARDAK ŞEKER
4YKAŞIĞI KAKAO
 1 BARDAK SIVIYAĞI ÇIRPALIM.VE 1 BARDAK AYIRALIM.

KALAN KARIŞIMA
1PK KABARTMATOZU
 3YUMURTA
1.5 BARDAK UN
EKLEYELİM.ÇIRPALIM.YAĞLANAN BORCAMA DÖKELİM.9 DAKİKA PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA DİLİMLEYİP SOSUNU DÖKELİM......


BU ARADA AYIRDIĞIMIZ 1 BARDAK SOSU BEN KOCAMAN BİR KUPAYA DÖKTÜM,ÜZERİNEDE SÜT EKLEDİM.SOSUMU ÇOĞALTTIM.
BOL SOS DAHA GÜZEL YAPTI.


AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN...........


14 yorum:

buğday taneleri dedi ki...

harika görünüyor! bayıldım bu kadar pratik eminim lezzetlidir de. tam benlik birşey. mutlaka en kısa zamanda deneyeceğim. turkcell nasıl gönderiyor tarifleri? bu arada geçmiş olsun Meryeme acil şifalar olsun. Şimdilerde artık genelde sünnet ettirip, uygun bir zamanda yemek veriyorlar. benim tanıdıklarım bir sene sonra falan verdi yemeğini.

ikibocekbircicek dedi ki...

ahmetede meryemede çook geçmişler olsun ... meryem hemencik şifa bulur inşallah.. ahmette bundan sonraki bütün yaşamında sünneti seniyelerine özen gösteren annesini mutlu eden bir kul olur inşallah .. keke gelince ... turkcelli nie bekledin ben bunu postumda yazmıştım ...:))) cidden çok pratik sık sık yapıorum .. yapılışı basit olup tadı güzel olan nadirlerden .. afiyet olsun .... hayırlı cumalar

otuzundansonra dedi ki...

Meryeme çok geçmiş olsun,Ahmet için hayırlı uğurlu olsun canım,Allah nice güzel günlerini göstersin inş.sevgi ile kal.

birincisin dedi ki...

kızına geçmiş olsun,Allah şifasını versin..alttaki tabağı alıp kaçıyorum...ellerine sağlık...

Noblesse dedi ki...

Meryem'e geçmiş olsun, çabucak iyileşir çocuk o, üzülme.Kekin nefis görünüyor Zeynebim, ellerine sağlık.

Tontirik Tarifler dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 14 KASIM-28 KASIM tarihleri arasında http://yasamladans.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Çaçaron blog a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yasamladans.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

Unknown dedi ki...

Allah oglunun damatlıklarını da görmek nasip eder inşallah.ufaklıgada üzüldüm acil şifalar diliyorum.ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.

~Hülya~ dedi ki...

Canım öncelikle sünnetiniz hayırlı olsun ve kızına çok geçmiş olsun.
Bu kek gerçekten çok güzel ve pratiktir. Ben de blogumda 7 dk da brownie olarak yayınlamıştım. Yıllardır yaparım. Açıkçası görünce çok şaşırdım :) Turkcell beni kaynak gösterdimi :))))
Şaka yapıyorum tabiki, ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun çok üzüldüm.zor günlermiş gerçekten.allahtan sünnet olayı artık çok sürmeden çabuk iyileşiyor umarım sizde de öyle olur.allah kolaylık versin senin işin çok zor.
kek çok güzel görünüyor ben daha önce yapmıştım ama benim mikrodalgamda dereceleri tam anlamdığımdan acayip olmuştu.sana zahmet kaç dakika ve derece nedir yazarmısın .
sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

Ahmete maşaallah mürvetinide görürsün inşallah.. meryemede geçmiş olsun:( keke gelince:) 17 yıl önce microda yaptığım keki hatırladım aman Allahım o neydi öyle camdan aşağı bıraksam saksı görevini görürdü heralde:) eline sağlık pufidik gözüküyor..
sevgiler

Peygamberim İzinden dedi ki...

SELAMÜNALEYKÜM, ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ÇOK ÜZÜLDÜM AMA BUNLAR İMTİHAN BİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ? BİZLER DE HATTA DEVLETLER BİLE İMTİHANDA TÜRKİYE ŞEHİDDİ DEPREMDE DERKEN HEP İMTİHANLI GÜNLERDEYİZ..
EN KISA ZAMAN DA SIRF KIZINIZIN KOLU ŞİFA BULSUN DİYE BİR KUR'AN KURSUNA EN AZ BİR EKMEK PARASI KADAR DA OLSA HAYIR VERİN DAHA ÇABUK İYİLEŞİR..
BENİM KÜÇÜK OĞLUMDA DA BACAĞI KOLLARI HEP KIRIKLARLA BÜYÜTTÜM.. KOLUNU ASKIDA TUTUN EĞER SARKITIRSA PARMAKLAR SU TOPLUYOR DR.LAR BİZİ UYARMADI BAŞIMIZA GELDİ DE ORADAN BİLİYORUM..
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.. SABIRLAR DİLİYORUM..

ASLI dedi ki...

oyyy gecmi$ olsun..
kirik cok zor ya...Ada´nin da bacagi kirilmi$tii...
sifalar diliyorum...hemen kaynasin iyi olsun

Kuzununannesi dedi ki...

Öncelikle Minigin icin hayırlı olsun inşallah ... Sonra ise gercekten cok basit tarif uygulayabilirsek yazarım com tesekkurlerrrr

marifet ellerimizde dedi ki...

SEVGILI ASLI,KOKOŞ KELEBEK,EMİNE,YEMEK BİR AŞK ,SEZO HÜLYA,EYLEM,ÇAÇARON,NOBBLESS,BİRİNCİSİN,GÜLCAN,MERAL VE İKİ ÇİÇEK ..HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR..HULYA HELE SENIN YORUMA BAYILDIM..BAK SU TURKCELE ALMIS SENIN TARIFI ALTINA LINKINIDE VERMEMIS:)CANIMSINIZ..TESEKKURLER KIZLAR...SEVGILER