22 Ağustos 2011 Pazartesi

ANTEPFISTIKLI HAMURLU PİLAV




BU TARİFİMDE SEVGILI DENENCEK TARIFLERE GIDIYOR::::::::::

 MERHABALAR...BELİM GAYET İYİ ÇOKK ŞÜKÜR...

BU PİLAVV ENFES OLDU..YİNE TAMAMEN UYDURMA ORTAYA ÇIKTI..İFTARA 1 SAAT KALA FISTIKLARI 4 MELEĞİM ELLERİYLE SOYDULAR:)))))))

SONRADA AFİYETLE YEDİLER..
GERÇİ RESİMLERDE ÇOK BELLİ DEĞİL.
RENGİ EPEYİ BİR SARI OLDU...BENİMKİLERDE GÖRÜNCE;
-  AAA ANNE SARI PİLAV OLMAZZ BU NE YAAA..DEDİLER:)))))))))))



Malzemeler

  • 3 BARDAK PİRİNÇ
  • 3 BARDAK KAYNAR SU
  • 1.5 TK TUZ
  • 1 BÜYÜK KASE TAĞ
  • YARIM Ç.BARD SIVIYAĞ
  • 250 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK
  • 200 GR AYIKLANMIŞ ANTEĞ FISTIĞI
  • 2 TUTAM SAFRAN
  • 1TKAŞIĞI KARABİBER

ÜZERİNE MİLFÖY HAMURU:::::::::YALNIZ BENİM PERDE PİLAVI HAMURUMLA YAPMADIĞIMA PİŞMAN OLDUM...KOLAY OLSUN DİYE HAZIR HAMURLA YAPTIM..HİÇ EL HAMURUNUN YERİNİ TUTMADI...
İSTERSENİZ BUNU PERDE PİLAVI HAMURUYLA YAPIN..
BENİM BU PERDE PİLAVI HAMURUM KAÇÇÇ DENMEDEN SONRA OTURDU VE TAMAMEN GARANTI VERIYORUM COK MEMNUN KALICAKSINIZ:))))))

http://tatlczeynep.blogspot.com/2011/02/perde-pilavi.html

Hazırlanışı


  • TAVUKLARI TYAĞ VE SIVIYAĞ İLE PİLAV TENCEREMİZDE KAVURALIM..İYİCE PİŞİNCE
  • PİRİNCİMİZİDE  KAVURALIM .TEL TEL KAVRULDUĞUNDA
  • İÇİNE FISTIKLARI  EKLEYELİM .
  • AZ SUYUN İÇİNE SAFRANI KOYALIM ERİTELİM VE PİLAVIMIZA EKLEYELİM.
  • TUZUNU VE SUYUNUDA İLAVE EDELİM .
  • ALTI KISIK ŞEKİLDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM .
ÜZERİNE  MİLFÖY HAMURUNDAN SPİRALLER YAPALIM.YUMURTA SARISI SÜRÜP PİŞİRELİM.

  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN

16 yorum:

Dürr-i Yekta dedi ki...

yemekler harika görünüyor ama çok dikkatli bakamadım, nedeni malum :) ellerine sağlık

otuzundansonra dedi ki...

Valla bravo,yine döktürmişsün Zeynep'cim,bu arada bende Mim'n var ?

yeşim dedi ki...

eline sağlık canım.gayet enfes görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.öptüm...

Noblesse dedi ki...

olağanüstü görünüyor, maşallah allah nazarlardan saklasın seni, ellerine sağlık.

Hayat Cafe dedi ki...

En fıstıklısından kocaman bir tabak yiyebilirim.
Tam iftara yakılan bir pilav olmuş.
Ellerine sağlık canım..
İyi olmanada çok sevindim.
Öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

muhteşem olmuş börek sandım önce harika gözküyor
sevgilerimle

~Hülya~ dedi ki...

Bence çok şık olmuş eminim tadıda nefistir. Ellerine sağlık canım

sevda dedi ki...

ilk defa duydum ve gördüm ama görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Şerife dedi ki...

bende çok dikkatli bakamadım sadece tarifi okudum :)

sevde dedi ki...

canım harika görünüyor pilavın ...sade pilavla çok aram yoktur ama içerisinde çeşit tatlar olduğunda pilava dayanamam:) ellerine sağlık...sevgiler

New York'tan dedi ki...

Cok guzel olmus, ellerine saglik, degisik bir tarif :)

NESLiNAME dedi ki...

Süper süper tesekürler canim yok bu kadarda olmazki :) kiskanmaya basladim seni... Kocamdan utanmaya basladim vallaha :) Kocam senin blogunu görse bak ne sansli kocalar var diyecek hehehe :)

marifet ellerimizde dedi ki...

sevgili dürrü yekta,gülcan,yeşim ablacımmm,nobbless,meliha,yemek bir aşk,hülya, sevda,şerife,sevde,newyorktan ve neslicimmm...çok teşekkür ederim..ne kadar güzel yorumlar yapmışşşsınız..beni çok mutlu ettiniz..zaten sofaradi yüzleri görmek
:::::::111111111
sizlerin yorumlarınızı okumak ::::::222222222...
beni çok mutlu ediyor:)))

nesli sana çok güldüm..delii..sende neler yapıyorsun:)))))))))

LaMa dedi ki...

200 GR AYIKLANMIŞ ANTEĞ FISTIĞI bana da katsan ebn de tadindan yenmem zeynpcim :)
saka bir yana , haarika gorunuyor!

marifet ellerimizde dedi ki...

ay lamaaaa allah ıyılıgını versın..ne guldum sabah sabah....sagol canım benım

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com