22 Haziran 2011 Çarşamba

KAT KAT PİLAV


3 SU BARDAĞI PİRİNÇ ISLATILIR EN AZ 1 SAAT BEKLETİLİR.
500 GR PARÇA ET PİŞİRİLİR VE HAFİF DİDİKLENİR.

1 SU BARDAĞI BEZELYE HAŞLANIR .

2 HAVUÇ RENDELENİR VE AZ YAĞDA KAVRULUR.

3 SU BARDAĞI PİRİNCİ T.YAĞ VE SIVIYAĞ OLAN TENCEREDE PİRİNÇLER TIKIRTIKIR OLANA KADAR KAVURURUZ.
KAVURMA İŞLEMİNE BAŞLARKEN TUZU İLAVE EDERSENİZ PİRİNÇLER KIRILMAZ
.KAVRULAN PİRİNÇLERE 4 SU BARDAĞI KAYNAR ET SUYU İLAVE EDİP ALTINI EN KISIĞA GETİRELİM.

KEK KALIBINA SIRASIYLA PARÇA ETLERİ BEZELYEYİ HAVUCU VE PİLAVI KOYALIM .TERS ÇEVİRİP SERVİS YAPALIM.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN

7 yorum:

otuzundansonra dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

''' UMUTSEPETİ ''' dedi ki...

Mmmm,bol etli şahane bir pilav olmuş,ellerinize sağlık :)
Tabağı alıp sofraya koyuvermek ne güzel olurdu şimdi :)
Muhabbetle..

Selen Cake Turkish Cuisine dedi ki...

Ellerine saglik. Pilavin gercekten cok guzel ve lezzetli gozukuyor.

MUTFAKISTAN dedi ki...

SUNUM SAHANE CANIM
ELLERINE SAGLIK MIS GIBI OLMUS
SEVGILER

marifet ellerimizde dedi ki...

GÜLCAN TEŞEKKÜRLER CANIM:)))


ZELİHACIM EVET CANIM ..COCUKLAR OKULDA DEGILLER VE BASINDALAR .......SENI COK IYI ANLIYORUM..

SELEN COK TESEKKULER...

MUTFAKISTAN SANADA COK COK TESEKKUR EDERIM...OĞLUSU OPUYORUM:))))))))

Fatma dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK SUNUM DA LEZZETTE SÜPER CANIM SEVGİLER:)

marifet ellerimizde dedi ki...

teşekkürler fatmacım:)))))))