3 Mayıs 2011 Salı

YUFKA İLE UNLU BÖREK

YUFKA İLE UNLU BÖREK - 1 YUFKA İLE UNLU BÖREK - 2 YUFKA İLE UNLU BÖREK - 3 YUFKA İLE UNLU BÖREK - 4
 
Hazırlama Zamanı 30
Pişirme Zamanı 35
Kaç Kişilik 8

 

 
 



MELZEMELER:::::::::::::
  • SOSU:
  • 1 BARDAK SÜT
  • YARIM BARDAK SIVIYAĞ
  • 2 YUMURTA-1TANESİNİN SARISINI AYIRIN.
  •  
  • 3 YUFKA
  •  





 
  • İÇ HARCI:
  • 5 PATATES
  • 1 SOĞAN
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 1 KASE B.PEYNİR
  • 1 KASE KAŞAR
  • 1KASE TYAĞ
  • 1TKAŞ.TUZ
  • 1Ç.KAŞ.KBİBER

Hazırlanışı

  • ÇOK LEZZETLİ KITIR KITIR BİR BÖREK OLUYOR.SANKİ ELDE AÇILMIŞ GİBİ.
  • İÇ HARCI HAZIRLAYALIM VE SOĞUMAYA BIRAKLIM.
  • SOĞANI VE SARIMSAĞI RENDELEYELİM .TAVADA AZCIK SIVI YAĞ İLE KAVURALIM .
  • EZDİĞİMİZ PATATESLERİ,TUZU, TYAĞI,K.BİBERİ VE PEYNİRLERİDE EKLEYELİM .
  • İYİCE KARIŞTIRALIM.
  •  
  •  
  • SONRA SOSUMUZU HAZIRLAYALIM.
  • 1.YUFKAYI MASAYA SERELİM .HERYERİNE SOSMUZU DÖKELİM.ELEKLE UN ELEYELİM .
  • ORTADAN İKİYE KATLAYALIM.YİNE SOSLAYALIM VE ELEKLE UNLAYALIM.UZUN KENARINA PATATESLİ HARCIMIZI KOYALIM.
  • KENARLARINI İÇE KIVIRIP SARALIM.DİLİMLEYİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .
  •  
  • ÇOK FAZLA UN DÖKMEYİN.MUTLAKA ELEKLE ELEYEREK UNUNUZU DÖKÜN.FAZLA UN BÖREĞİN SERTLEŞMESİNE NEDEN OLUR.
  •  
  • HARCINIZIDA BOLCANA KOYUN .ÇOK GÜZEL OLUYOR..
  •  
  • 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM .
  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNN.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

unun ölçüsünü verebilirmisiniz

marifet ellerimizde dedi ki...

merhaba elekle un ekleyeceğiz.
üzerinde tortu şeklinde kalmaması gerekir o zaman agza topaklanıp gelır..buda hıc hos olmaz. ben cok az elekle eledım...sevgıler:)